Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

“Dascălii, vaccinați cu Astra Zeneca, iar Simona Halep cu Pfizer” – Ce spune Valeriu Gheorghiță despre acest subiect – Tenis

“Dascălii, vaccinați cu Astra Zeneca, iar Simona Halep cu Pfizer” – Ce spune Valeriu Gheorghiță despre acest subiect – Tenis

Invitat la Digi24, Valeriu Gheorghiță (coordonatorul campaniei naționale de vaccinare) a primit multe întrebări. Într-una dintre acestea se spuneau următoarele: de ce Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer, iar dascălii cu Astra Zeneca?

Un dascăl l-a întrebat pe Valeriu Gheorghiță de ce Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer, iar cadrele didactice cu Astra Zeneca.

Despre vaccinarea Simonei Halep cu Pfizer

“În ceea ce priveşte opţiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competiţiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce eu ştiu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă şi atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă dintre cele două doze.

Nu am făcut o excepţie, este o situaţie care a fost impusă pentru o campioană a României. (…) Cred că trebuia să facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă” – Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Despre vaccinarea cadrelor didactice cu Astra Zeneca

“Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din învăţământ, nu am avut suficiente doze disponibile dintr-un singur vaccin, am avut vaccin excedent de la Pfizer şi de la AstraZeneca şi atunci, ţin eu minte, vaccinul de la AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani şi pentru a acoperi toate persoanele eligibile am propus ca persoanele sub 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere şi o obligativitate”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Turneul face parte din categoria “WTA 1000”, se dispută pe hard și are la start 96 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Simona Halep și Sofia Kenin. Ultima campioană este Barty (2019).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.