Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Inegalitatea accesului la vaccinurile anti-Covid devine ”grotescă”, denunță OMS – Coronavirus

Inegalitatea accesului la vaccinurile anti-Covid devine ”grotescă”, denunță OMS – Coronavirus

Inegalitatea accesului la vaccinurile anti-Covid-19 între țările bogate și cele sărace „se extinde” și devine „grotescă”, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează AFP.

“În ianuarie, am declarat că lumea se află în pragul unui eșec moral catastrofal dacă nu se iau măsuri urgente pentru a asigura o distribuție echitabilă a vaccinurilor anti-Covid. Avem mijloacele necesare pentru a evita acest eșec, dar este șocant cât de puțin a fost făcut pentru a preveni acest lucru “, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferință de presă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, duminică, că Uniunea Europeană nu se află în prezent în postura de a le dona în mod direct vaccinuri împotriva Covid-19 ţărilor mai sărace.

„Există o presiune destul de mare asupra statelor membre să obţină vaccinuri pentru ele însele”, a afirmat şefa Comisiei pentru Funke Media Group.

Von der Leyen a evidenţiat, totuşi, sprijinul financiar acordat de Uniunea Europeană iniţiativei COVAX conduse de OMS pentru a le oferi acces la vaccinuri ţărilor mai sărace.

„UE a investit 2,2 miliarde de euro în această iniţiativă. COVAX a livrat deja 30 milioane de doze de vaccin către 52 de ţări”, a menţionat ea.

Mecanismul care permite blocului comunitar să furnizeze în mod direct vaccinuri altor state va începe „doar după ce vom avea o situaţie mai bună a producţiei în UE”, a spus von der Leyen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.