Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni – Radio – TV

Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni – Radio – TV

„Situația a fost clarificată astăzi în ședința coaliției, suntem în regulă pe acest subiect. Situația e ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de șase luni. Colegii de la PNL, liderii de grup, le-au primit, sunt deja două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi. Stelian Ion a anunțat de la tribuna Parlamentului, de la dezbaterile pe SIIJ, a spus: săptămâna viitoare voi trimite și proiectele de modificare a legilor justiției către CSM pentru a ajunge la forma care să fie trimisă Parlamentului. Aici suntem”, a spus Barna, la Digi24.

„Astăzi, în ședința de coaliție, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc. La Ministerul Justiției, Stelian Ion va avea discuții, consultări cu specialiștii partidelor din coaliție, astfel încât să trecem încă o dată în revistă toate nuanțele și toate elementele unde ar putea să existe puncte de vedere diferite. Dacă le clarificăm la nivel de specialiști, excelent, dacă e nevoie de decizie politică pe unele lucruri, va veni săptămâna viitoare în ședința coaliției. Ăsta e obiectivul: proiectul de lege ce va fi aprobat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliții”, a completat președintele USR.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunțat, marţi, că în urma discuțiilor din Coaliție s-a decis crearea unui grup interministerial care va discuta pe tema Legilor Justiţiei, astfel încât să existe susţinere pentru acest proiect. Liberalii și-au exprimat nemulțumirea față de ministrul Justiției Stelian Ion și au criticat faptul că nu au fost consultați înainte ca pachetul de legi să fie pus în dezbatere publică.

Ministerul Justiției a transmis în urmă cu o săptămână Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de modificare și completare a celor trei legi ale justiției. Una dintre modificările importante aduse legii privind statutul magistraților vizează procedura de numire a procurorului general și procurorilor șefi ai DNA și DIICOT.

Nemulțumirile PNL la adresa partenerilor de guvernare USR-PLUS sunt exprimate săptămânal în ședința Biroului Executiv. Liderii PNL se plâng constant de faptul că miniștrii USR sunt într-o continuă campanie de imagine și că nu se consultă și nu colaborează cu ei atunci când iau decizii.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.