Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Belgia: La terapie intensivă, părinții i-au înlocuit pe bunici – Coronavirus

Belgia: La terapie intensivă, părinții i-au înlocuit pe bunici – Coronavirus

În Belgia, vârsta medie a pacienților cu Covid în terapie intensivă a scăzut: „nu mai avem bunicii, mai degrabă părinții, de 40, 50 sau 60 de ani”, a declarat marți o asistentă belgiană, în timp ce presiunea asupra sistemului spitalicesc creste, potrivit AFP.

Spitalul Iris-Sud din Ixelles trebuie să rezerve 15 din cele 23 de paturi pentru pandemie, a declarat asistenta șefă a serviciului. Acest lucru face necesară deprogramarea intervențiilor legate de alte patologii.

Marți, autoritățile sanitare belgiene au nmărat, în această țară de 11,5 milioane de locuitori, 3.053 de persoane spitalizate din cauza pandemiei, inclusiv 865 în terapie intensivă, cifră care s-a dublat într-o lună.

“În ritmul actual, vom fi atins pragul de 1.000 de pacienți aflați în terapie intensivă într-o săptămână”, a declarat la o conferință de presă un purtător de cuvânt al autorităților pentru această criză, virologul Steven Van Gucht.

Belgia, care are în jur de 2.000 de paturi de terapie intensivă, fusese deja grav afectată de cele două valuri anterioare, cu vârfuri de ocupare la 1.285 persoane în aprilie și chiar la 1.474 în noiembrie, potrivit institutului Sciensano.

De această dată, vaccinarea – începută la începutul lunii ianuarie – protejează mai mult persoanele în vârstă. Rata mortalității este mai mică decât în ​​primul val, deoarece pacienții, mai tineri, sunt mai rezistenți, au explicat oficialii.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.