Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Coronavirus: Bilanțul pandemiei a trecut pragul de 3 milioane de decese la nivel global / Câți oameni au fost vaccinați – Coronavirus

Coronavirus: Bilanțul pandemiei a trecut pragul de 3 milioane de decese la nivel global / Câți oameni au fost vaccinați – Coronavirus

Bilanțul deceselor legate de noul coronavirus a depășit pragul de 3 milioane la nivel global, potrivit Reuters, în condițiile în care un nou val de cazuri pune în dificultate majoritatea statelor care fac eforturi pentru a accelera campania de vaccinare a populației.

La nivel global se înregistrează din nou o creștere și a numărului de decese, mai ales în Brazilia și India. Oficialii din domeniul sănătății pun bilanțul dramatic pe seama mutațiilor înregistrate la tulpinile detectate inițial în Marea Britanie și Africa de Sud, dar și pe seama faptului că oamenii au obosit să mai respecte cu strictețe măsurile de carantină și alte restricții.

Potrivit bilanțului Reuters, a fost nevoie de mai bine de un an pentru a depăși pragul de 2 milioane de victime ale pandemiei de coronavirus. Restul de un milion de decese a fost însă înregistrat în doar trei luni.

Brazilia conduce detașat în acest sumbru bilanț: unul din fiecare patru decese înregistrate la nivel mondial în fiecare zi.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că aceasta țară se confruntă cu o situație critică, sistemul de sănătate fiind practic copleșit. “Într-adevăr, Brazilia se confruntă cu o situație foarte gravă în acest moment”, a declarat epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, adăugând că 90% din secțiile de terapie intensivă din majoritatea spitalelor sunt ocupate.

De asemenea, India a raportat luni un nou record al cazurilor de Covid-19, devenind a doua națiune după SUA cu un bilanț zilnic de peste 100.000 de noi infecții confirmate în 24 de ore.

Continentul european, cu cele 51 de state, este regiunea cu cel mai mare număr de decese, de aproximativ 1,1 milioane.

Cinci state europene, printre care Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germnaia, reprezintă 60% din acest bilanț al victimelor.

SUA rămâne în continuare țara cu cel mai mare număr de decese înregistrate de la debutul pandemiei, respectiv 555.000 (19% din totalul la nivel mondial).

Cel puțin 370,3 milioane de oameni ( aproximativ 4.75% din populația globului) au primit cel puțin o doză de vaccin antiCovid până duminică.

Cu toate acestea, OMS a făcut apel la statele mai bogate să doneze mai multe doze de vaccin antiCovid pentru țările mai sărace și mai vulnerabile.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.