Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

EMA spune că ”nu a ajuns la nicio concluzie” cu privire la vaccinul AstraZeneca, după ce un oficial al autorității a declarat că legătura din vaccin și tromboze este clară – Coronavirus

EMA spune că ”nu a ajuns la nicio concluzie” cu privire la vaccinul AstraZeneca, după ce un oficial al autorității a declarat că legătura din vaccin și tromboze este clară – Coronavirus

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că încă evaluează dacă vaccinul anti-Covid AstraZeneca are o posibilă legătură cu formarea rarelor cheaguri de sânge, care au fost raportate în mai multe țări, relatează AFP. De asemenea EMA a spus că o conferință de presă va avea loc pe 7 sau 8 aprilie, după finalizarea evaluării derulate de către Comisia de siguranță a vaccinurilor.

Comitetul pentru siguranță vaccinului ”încă nu a ajuns la o concluzie, iar evaluarea este în curs”, a spus agenția cu sediul la Amsterdam într-un comunicat transmis AFP.

”Vom comunica și vom organiza o conferință de presă imediat ce evaluarea va fi finalizată”, a adăugat agenția europeană de reglementare, aceasta precizând că un anunț este așteptat miercuri sau joi.

Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare EMA, a spus mai devreme că „este clar că există o legătură cu vaccinul”.

EMA anunțase pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile și că utilizarea acestuia a rămas sigură, după suspendarea de către mai multe țări a vaccinărilor cu acest ser.

Agenția a explicat, totuși, că există o posibilă legătură cu aparițiaa cazurilor rare de cheaguri de sânge și că va publica sfaturi actualizate la ședința comitetului de siguranță din această săptămână.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.