Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Piața criptomonedelor a depășit în premieră pragul de 2 trilioane de dolari, o dublare a valorii în doar 2 luni – Finante & Banci

Piața criptomonedelor a depășit în premieră pragul de 2 trilioane de dolari, o dublare a valorii în doar 2 luni – Finante & Banci

Valoarea pieței criptomonedelor a depășit pentru prima dată pragul de două trilioane de dolari luni după o creștere a prețului ether, a doua cea mai mare monedă digitală, relatează CNBC.

Capitalizarea de piață totală a criptomonedelor s-a dublat în ultimele două luni, potrivit site-ului CoinGecko în contextul în care toți mai mulți investitori individuali și instituționali sunt atrași în cursa pentru „aurul digital”.

Valoarea bitcoin, cea mai mare criptomonedă, reprezintă peste 50% din întreaga capitalizare a pieței cripto. Prețul bitcoin a crescut cu 100% a prețului doar în primele 4 luni ale acestui an.

Luna trecută bitcoin atinsese un nivel record de peste 61.000 de dolari, moneda digitală fiind tranzacționată marți cu în jur de 58.800 de dolari, potrivit datelor Coindesk.

Însă ultima creștere de pe piața criptomonedelor pare să fi fost alimentată de ether, moneda digitală al cărei blockchain este generat de platforma Ethereum.

Bitcoin folosește de asemenea o tehnologie blockchain pentru a permite tranzacționarea criptomonedei însă cea a Ethereum este mai similară cu o platformă de software care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații și să încheie așa-numite „contracte smart”, executate automat cu ajutorul unui cod.

Există un entuziasm tot mai mare cu privire la Ethereum în ceea ce privește aplicațiile DeFi care oferă servicii financiare descentralizate, precum creditarea, care în teorie ar putea ocoli băncile și companiile de creditare.

Utilizatorii acestor aplicații pot efectua tranzacții cu criptomonede iar Ethereum este și tehnologia care stă la baza tokenilor non-fungibili, sau NFT, care au asistat la o explozie a popularității în ultimele luni.

Prețul Ether a atins un nivel record de 2.151 de dolari marți dimineața, crescând cu 180% anul acesta.

Citește și:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.