Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Topul județelor cu cei mai mulți oameni pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID – Coronavirus

Topul județelor cu cei mai mulți oameni pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID – Coronavirus

Peste 780.000 de români se află la acest moment pe listele de așteptare pentru a fi programați să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Cei mai mulți sunt pe listele de așteptare în București, iar topul județelor este deschis de Cluj și Prahova.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, din cele peste 780.000 de persoane de pe listele de așteptare, 60% fac parte din populația generală, 32% sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice sau dizabilități, iar 7,5% sunt angajați din categoriile considerate esențiale.

Până acum, peste 436.000 de persoane aflate pe listele de așteptare au primit notificare pentru a se programa la vaccinare, iar 295.900 s-au programat.

Topul județelor cu cele mai lungi liste de așteptare:

  • București – peste 150.000 de persoane
  • Cluj – aproape 60.000
  • Prahova – 37.000
  • Iași – peste 29.000
  • Ilfov – peste 29.000
  • Mureș – peste 28.000

În România există în prezent 908 centre de vaccinare pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri, cu un total de aproximativ 1.400 de fluxuri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.