Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Un joc “Super Mario Bros.” pentru Nintendo a devenit cel mai scump din lume după ce a fost adjudecat la 660.000 de euro – Gadget

Un joc “Super Mario Bros.” pentru Nintendo a devenit cel mai scump din lume după ce a fost adjudecat la 660.000 de euro – Gadget

Un exemplar al jocului “Super Mario Bros.” pentru Nintendo din 1986, unul dintre cele mai vândute din istorie, a devenit cel mai scump din lume, potrivit News.ro.

O versiune a celebrului joc “Super Mario Bros.”, concepută pentru consola NES, Nintendo Entertainment System, s-a vândut vineri la licitaţie pentru suma record de 660.000 de dolari (560.000 de euro).

Lansată în 1983 în Japonia, este vorba despre a 13-a consolă a celui mai vândut joc video din toate timpurile, cu aproape 61 de milioane de exemplare vândute.

Uitat timp de 35 de ani într-un sertar, exemplarul a fost găsit anul trecut în ambalajul original, niciodată deschis. Anonim, vânzătorul a declarat că “nu s-a gândit niciodată la asta” de când a primit cadoul.

Scos la licitaţie în Dallas, exemplarul a devenit cel mai scump joc video din lume. Nu a fost o surpriză pentru casa Heritage Auctions, care s-a ocupat de vânzare: “De când ne-a parvenit acest exemplar, am ştiut că piaţa va găsi acest lucru mai uimitor decât noi”, a explicat Valarie McLeckie, responsabil cu licitaţia.

Jocul a fost în stare perfectă. “Să găsim un alt exemplar din aceeaşi serie de producţie în stare similară este ca şi cum ai căuta o picătură de apă într-un ocean. Nu trebuie să spui niciodată niciodată, dar sunt mari şanse ca acest lucru să fie posibil”, a precizat reprezentanta Heritage Auctions.

Deja în 2020, aceeaşi versiune a “Super Mario Bros.” a fost vândută pentru 114.000 de dolari (în jur de 97.000 de euro). Apoi, în noiembrie, un alt joc Nintendo din 1990, “Super Mario Bros.3”, a doborât recordul, fiind adjudecat la 156.000 de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.