Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Educatie

webPR: Admiterea online la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: eseu motivațional, media de la bacalaureat, media notelor la limba străină din liceu – Educatie

webPR: Admiterea online la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: eseu motivațional, media de la bacalaureat, media notelor la limba străină din liceu – Educatie

​Înscrierea la examenul de admiterea de anul acesta la facultățile din cadrul Universității din București are loc online, printr-o aplicație pe site-ul Universității și al facultăților, și doar în mod excepțional la sediul instituției. Examenul de admitere la Universitatea din București în sesiunea iulie-septembrie 2020 va avea loc într-o formulă care combină media notelor de la bacalaureat cu un eseu motivațional. Candidații care se înscriu online vor beneficia de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București pentru prima oară în 30 de ani va fi luată în considerare la admitere nota de la examenul de bacalaureat. O cercetare recentă pe ultimii ani de studii din FJSC a arătat că există o corelație între notele mari obținute la bacalaureat și notele bune obținute pe parcursul anilor de studii la facultate și apoi la examenul de finalizare, la licență.

Pentru examenul de anul acesta la specializările Jurnalism, Publicitate, Comunicare și Relații Publice, candidații vor depune online un eseu motivațional în care vor descrie motivația alegerii lor și vor argumenta opțiunea lor pentru o anumită specializare.

În calculul notei pentru admitere se introduce și criteriul rezultatelor obținute la bacalaureat și al notelor obținute pe durata anilor de studii din liceu, după următoarea formulă:

– 40% din notă – eseul motivațional (o pagină A4, eseu depus online);

– 20% din notă – media generală obținută la examenul de bacalaureat;

– 20% – nota la proba scrisă la limba și literatură română de la examenul de bacalaureat;

– 20% – media obținută la prima limbă străină pe parcursul anilor de studii din liceu.

La FJSC candidații vor intra în competiție pentru 120 de locuri la buget la nivel licență și pentru 135 de locuri la buget la programele de master ale facultății. Mai multe detalii legat de distribuția locurilor la buget în funcție de specializări și pe programe de master, găsiți pe site-ul facultății: http://www.fjsc.unibuc.ro/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.