Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Agenția Europeană pentru Medicamente organizează o conferință de presă despre vaccinul AstraZeneca la ora 17:00 – Coronavirus

Agenția Europeană pentru Medicamente organizează o conferință de presă despre vaccinul AstraZeneca la ora 17:00 – Coronavirus

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va organiza miercuri la ora 17:00 o conferinţă de presă cu privire la posibila legătură între vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania AstraZeneca şi formarea de tromboze, precizează un comunicat al instituţiei, citat de AFP și Barrons.

Conferința de presă online se va concentra pe „finalizarea analizării semnalului de alarmă” care a fost tras în legătură cu acest vaccin în raport cu „cazurile de tromboză”, a precizat EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam.

Emer Cooke, directoarea cu rol executiv în cadrul EMA, va participa alături de alţi reprezentanţi ai agenţiei la această conferinţă de presă, după ce mai multe ţări europene au suspendat utilizarea vaccinului produs de compania anglo-suedeză din cauza semnalării unor cheaguri sangvine în rândul persoanelor vaccinate.

Marţi, EMA anunţase că se afla în continuare în procedura de evaluare pentru a afla dacă vaccinul AstraZeneca împotriva noului coronavirus poate fi potenţial asociat cu cazurile rare de formare a cheagurilor sangvine, semnalate în mai multe ţări.

Anunțul EMA a venit după ce cotidianul italian Il Messaggero a publicat marți un interviu cu Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA în care acesta a declarat că „există clar” o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea sa.

Comitetul de siguranţă sanitară din cadrul EMA „nu a ajuns deocamdată la o concluzie iar examinarea este în prezent în curs de desfăşurare”, a precizat marţi Agenția Europeană pentru Medicamente.

„Vom comunica rezultatele şi vom organiza o întâlnire cu presa imediat după ce examinarea va fi finalizată”, a precizat EMA.

Pe 18 martie, EMA a anunţat că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale şi că utilizarea vaccinului rămâne sigură, după ce mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu acest ser.

Agenţia a precizat totuşi că există o posibilă legătură cu rarele cazuri de cheaguri sangvine şi că îşi va publica recomandările actualizate cu ocazia reuniunii din această săptămână a comitetului său de siguranţă sanitară.

Numeroase țări din Uniunea Europeană au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca la jumătatea lunii martie după depistarea primelor cazuri de tromboze la persoanele inoculate cu accest vaccin.

Însă acestea au reînceput vaccinările cu serul AstraZeneca la scurt timpă după anunțul EMA din 18 martie.

România a retras la rândul ei de la administrare 4.200 de doze din lotul AstraZeneca ABV 2856 considerat cu probleme în Italia după decesul a două persoane în Sicilia dar le-a reintrodus în uz după anunțul agenției.

Mai multe țări europene, printre care și Germania, au restricționat însă din nou administrarea vaccinului anglo-suedez în rândul persoanelor cu vârsta de sub 60 de ani după ce s-a observat că persoanele tinere ar avea o susceptabilitate mai ridicată de a dezvolta tromboze după vaccinarea cu acest vaccin.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.