Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

Coronavirus Franța: Concertele-test de la Paris şi din Marsilia, amânate până în mai – International

Coronavirus Franța: Concertele-test de la Paris şi din Marsilia, amânate până în mai – International

Concertele-test de la Paris şi Marsilia au fost amânate în vederea stabilirii unor protocoale sanitare sigure pentru realuarea spectacolelor. Cursa contra cronometru a fost încetinită din cauza celei de-a treia carantine, a precauţiilor politice şi a lentorii administraţiei franceze, dar concertele-test prevăzute la Accor Hôtels Arena din Paris şi la Le Dômel din Marsilia sunt menţinute. La Barcelona, un concert-test cu 5.000 de persoane cu mască a avut loc pe 27 martie, potrivit Le Figaro.

“La Marsilia, cercetătorii de la Inserm aşteaptă autorizaţii de la Ministerul Sănătăţii şi sperăm să putem organiza cele două concerte ale noastre în mai”, a anunţat medicul Vincent Estornel, care a lansat proiectul ce va reuni de două ori 1.000 de spectatori la Le Dôme, citează News.ro.

La Paris, “protocolul sanitar depus de AP-HP (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) din 22 martie va fi examinat pe 13 aprilie”, explică Malika Seguineau, director Prodiss, federaţia producătorilor şi proprietarilor privaţi de săli de spectacole.

Marele concert de la Bercy, în faţa a 5.000 de persoane în picioare, va avea loc la finalul lunii mai, cu două luni întârziere de la data prevăzută iniţial.

La Paris, numărul spectacorilor s-a dublat faţă de cel din Barcelona, de la Palau Saint Jordi, unde un concert-test gigant cu 5.000 de persoane cu măşti, dar fără distanţare, a fost organizat cu succes în 27 martie.

Medicii de la spitalul Germans Trias i Pujol din Barcelona aşteaptă 15 zile, adică până săptămâna viitoare pentru a afla dacă spectatorii s-au infectat cu Covid.

Obiectivul tuturor acestor experienţe este de a stabili protocoale sigure pentru a permite cocertelor şi spectacolului live să se reia.

În Spania, studiul a fost doar “observaţional”, deci cu rezultate mai puţin consistente decât cele aşteptate la Paris şi Marsilia.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.