Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

Ambasadorul Myanmar la Londra a dormit în mașină după ce a fost încuiat în afara ambasadei de atașatul militar – International

Ambasadorul Myanmar la Londra a dormit în mașină după ce a fost încuiat în afara ambasadei de atașatul militar – International

Ambasadorul statului Myanmar la Londra a petrecut noaptea în propria mașină după ce a fost încuiat în afara ambasadei, relatează BBC.
Kyaw Zwar Minn a relatat că mai multor membri ai corpului diplomatic li s-a cerut să părăsească clădirea miercuri noaptea de către atașatul militar al Myanmarului și că lui i s-a spus că nu mai este reprezentantul țării pe lângă Marea Britanie.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a condamnat „acțiunile de intimidare”.

Kyaw Zwar Minn a cerut anterior eliberarea lui Aung San Suu Kyi, lidera guvernului civil a cărui răsturnare de la putere și încarcerare în urma loviturii de stat din 1 februarie a declanșat săptămâni de proteste pro-democrație la care junta militară a răspuns cu violență extremă.

Peste 500 de persoane au fost ucise acum, inclusiv zeci de copii, forțele militare folosind muniție de război și trăgând în plin în protestatarii care cer eliberarea și întoarcerea la putere a lui Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru Pace.

Ambasadorul Kyaw Zwar Minn a descris evenimentele de miercuri noaptea ca „un fel de lovitură de stat, în mijlocul Londrei”, potrivit Reuters. „Am fost încuiat afară…Acest tip de lovitură nu va avea succes”, a adăugat acesta.

Ambasadorul a fost fotografiat stând în stradă în afara ambasadei din Londra și vorbind cu ofițeri ai Poliției Metropolitane din capitala britanică. Aparent poliția a fost chemată din interiorul ambasadei pentru a împiedica angajații evacuați să reintre în clădire.

Un număr mic de protestatari s-au strâns în fața ambasadei după aflarea veștii, părându-se că vice-ambasadorul Chit Win a preluat conducerea biroului diplomatic din Londra.

În luna martie Kyaw Zwar a cerut eliberarea lui Suu Kyi, declarând pentru BBC că Myanmarul este „divizat” și că există pericolul unui război civil. Guvernul din Myanmar a remis ulterior un comunicat în care afirma că acesta a fost rechemat.

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic de externe a declarat pentru BBC că au fost solicitate „clarificări privind statutul actual al ambasadorului Myanmar din Londra, în conformitate cu protocolul diplomatic”.

Kyaw Zwar și-a petrecut noaptea în mașina personală parcată în fața ambasadei.

Mai multe despre criza din Myanmar:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.