Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

Fostul șef al Serviciului Permise Maramureș, acum pe aceeași funcție în Suceava, reținut de DNA pentru 24 de ore / Care sunt acuzațiile – Esential

Fostul șef al Serviciului Permise Maramureș, acum pe aceeași funcție în Suceava, reținut de DNA pentru 24 de ore / Care sunt acuzațiile – Esential

DNA Cluj a demarat acțiunea penală și l-a reținut joi pentru 24 de ore pe Viorel Andrei Donciu, fost șef al Serviciului Public Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș, acum împuternicit pe funcția echivalentă de la nivelul Serviciului Suceava.Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, acesta va fi prezentat, tot joi, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. DNA precizează că în acest dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ce spun procurorii:

La data de 04 februarie 2021, Donciu Viorel-Andrei, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, inculpatul Donciu Viorel-Andrei l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 01 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, Donciu Viorel-Andrei ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura in proprietatea unei societăți comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, Donciu Viorel-Andrei ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.