Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

Andreea Moldovan, despre noul ordin privind carantina: „Și pe vechea grilă de analiză Bucureștiul e de carantinat, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori” – Esential

Andreea Moldovan, despre noul ordin privind carantina: „Și pe vechea grilă de analiză Bucureștiul e de carantinat, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori” – Esential

​Andreea Modovan, secretarul de stat din Minsterul Sănătății, care a semnat ordinul privind noile criterii pentru instituirea carantinei într-o localitate susține că și de pe vechea grilă „Bucureștiul e de carantinat”.

Întrebată explicit dacă, în conformitate cu noua grilă, Bucureștiul se încadrează la localitățile care pot fi carantinate, Moldovan a răspuns: „Dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.

Ea a precizat că noile criterii sunt mai obiective, dar decizia de a institui carantina „ține de mai mulți factori”.

„Aceste criterii sunt obiective. Exact cum am spus, decizia de carantină e o decizie complexă, care ține de mult mai mulți factori. Acești indicatori sunt adjuvanți, ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este situația actuală. Dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori”, a spus Moldovan șla Digi 24.

Ea a adăugat că ordinul a fost discutat cu reprezentanți DSU și INSP. „Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.