Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Danemarca renunță complet la vaccinul AstraZeneca / Conferința de presă în care a fost făcut anunțul, întreruptă dramatic de leșinul unuia dintre oficiali – VIDEO – Coronavirus

Danemarca renunță complet la vaccinul AstraZeneca / Conferința de presă în care a fost făcut anunțul, întreruptă dramatic de leșinul unuia dintre oficiali – VIDEO – Coronavirus

Danemarca a devenit miercuri prima țară din lume care a sistat complet administrarea vaccinului anti-COVID-19 al AstraZeneca după ce îl aprobase, decizia fiind luată din cauza cazurilor rare de tromboze depistate după administrarea acestui ser, relatează Reuters și BBC.

Autoritatea Națională de Sănătate a Danemarcei a confirmat informația apărută inițial miercuri în presa daneză care a citat surse anonime responsabile de programul de vaccinare.

„Autoritatea Națională de Sănătate a Danemarcei a decis să continue vaccinarea împotriva COVID-19 fără vaccinul AstraZeneca”, a anunțat aceasta într-un comunicat remis după apariția informației în presă.

În ciuda pozițiilor Agenției Europene pentru Medicamente și ale OMS în favoarea utilizării sale, „campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat și directorul Agenției Naționale de Sănătate, Søren Brostrøm, în timpul unei conferințe organizate la scurt timp după.

Rezultatele investigațiilor privind cheagurile de sânge „au arătat efecte secundare reale și grave”, a adăugat acesta.

Conferința de presă de astăzi a fost întreruptă dramatic când Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente, a căzut brusc în timp ce Brostrøm prezenta decizia de a renunța la vaccin.

Brostrøm a sărit să îi acorde asistență, moment în care toate semnalele TV au fost întrerupte. La scurt timp după aceea Erichsen a părăsit conferința de presă pe cont propriu.

Agenția Daneză pentru Medicamente a scris ulterior pe Twitter că aceasta a leșinat și că se simte bine:

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi. Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată.

Danemarca a fost prima țară din Europa care a suspendat complet utilizarea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie după apariția rapoartelor care au descris cazuri extrem de rare de cheaguri de sânge.

Decizia ar putea duce la întârzierea îndeplinirii țintelor de vaccinare anunțate de autorități cu până la patru săptămâni, potrivit estimărilor anterioare făcute de oficialii din această țară.

Danemarca, o țară cu o populație de aproximativ 5,8 milioane de locuitori, este în mijlocul procesului de redeschidere a școlilor, restaurantelor, centrelor comerciale și instituțiilor culturale după ce numărul contagierilor a scăzut la 5-600 pe zi comparativ cu câteva mii înregistrate în luna decembrie.

Aproape un milion de danezi au fost vaccinați cu prima doză a unui vaccin anti-Covid, 15,3% din aceștia fiind inoculați cu serul dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Danezii care au fost vaccinați cu serul AstraZeneca la prima doză vor primi un alt vaccin la rapel, au mai anunțat autoritățile din această țară.

Citește și:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.