Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

[P] Ion Dragne și Traian Cornel Briciu – despre compatibilitățile dintre meseria de avocat și alte domenii – Imobiliar

[P] Ion Dragne și Traian Cornel Briciu – despre compatibilitățile dintre meseria de avocat și alte domenii – Imobiliar

​​În ceea ce privește compatibilitatea dintre meseria de avocat și activități din alte domenii, printre care protecția datelor, proiecte cu finanțare UE sau învățamantul preuniversitar, conform legislației în vigoare, avocații pot fi doar cadre didactice universitare, având posibilitatea de a susține cursuri doar în cadrul învățământului superior. Aceștia nu pot avea funcții de profesor educație juridică pentru liceu, ori clasele primare.

Potrivit unui proiect legislativ care așteaptă votul final al Parlamentului, în vederea exercitării profesiei de avocat inclusiv pentru învățământul preuniversitar, președintele UNBR, Traian Cornel Briciu susține că ”este o inițiativă parlamentară care are susținerea Uniunii Naționale a Barourilor din România și are la bază realitatea că din anul 2015 când a fost adoptată legea profesiei de avocat au intervenit nevoi sociale diferite și au apărut paliere de activitate profesională care și în alte state europene sunt în sfera de activitate a profesiei de avocat. Prin urmare, evoluția societății implică și evoluția profesiei pentru a acoperi noi nevoi sociale. Extinderea compatibilității profesiei de avocat cu activitatea didactică în afara învățământului superior juridic are la bază o dorință socială manifestată în mai multe programe în care avocații se pot implica în educația civică, care are o semnificativă componentă juridică, a elevilor.”

Ion Dragne, decanul Baroului București și lector în Drept de procedură civilă la Facultatea de Drept Universitară „Nicolae Titulescu” din București a discutat despre acest subiect în cadrul UNBR și consideră că ”există o rezervă pentru a accepta compatibilitatea cu învățământul de toate gradele de pregătire, urmând să vedem ce decide Parlamentul.”

De asemenea, este de părere ”că ar trebui să fie compatibilități și nu incompatibilități” în ceea ce privește proiectul legislativ, care lărgește sfera incompatibilităților profesiei de avocat, căruia i-a fost întocmit raport de adoptare din partea comisiilor de specialitate și urmează să primească votul final al Parlamentului.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.