Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

​JO de la Tokyo (tenis): Participanții vor fi stabiliți pe baza clasamentelor ATP și WTA din 14 iunie – Tenis

​JO de la Tokyo (tenis): Participanții vor fi stabiliți pe baza clasamentelor ATP și WTA din 14 iunie – Tenis

​Clasamentele ATP şi WTA pe baza cărora vor fi stabiliţi jucătorii şi jucătoarele participanţi la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor fi cele din 14 iunie, o săptămână mai târziu de cum era programat iniţial, a anunţat ITF, potrivit lequipe.fr.

Prelungirea cu o săptămână a fost cauzată de amânarea turneului de la Roland Garros. Meciurile de pe tablourile principale ale turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, cu scopul de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori.

La data 7 iunie, când era programat să se tragă linie pentru turneul olimpic, nu se va publica niciun clasament, fiind în mijlocul French Open.

“Schimbarea datei clasamentelor de la 7 iunie la 14 iunie ia în considerare noile date pentru turneul de la Roland Garros. După această dată, ITF va informa toate comitetele olimpice naţionale şi federaţiile naţionale cu privire la jucătorii eligibili pentru includerea directă pe tablourile de simplu masculin şi feminin. Comitetele olimpice naţionale şi federaţiile vor confirma înscrierea jucătorilor eligibili şi vor depune nominalizări pentru probele de dublu masculin şi feminin. ITF va anunţa lista completă de înscrieri până la sfârşitul lunii iunie”, a precizat ITF.

Înscrierile la dublu mixt vor fi stabilite din lista jucătorilor care concurează în turneul olimpic de simplu.

Tablourile olimpice de simplu sunt de 64 de jucători la masculin şi 64 la feminin, 32 de echipe la dublu masculin şi 32 de dublu feminin şi 16 echipe la dublu mixt. Fiecare naţiune este limitată la şase jucători şi şase jucătoare, cu maximum patru jucători de simplu şi două echipe de dublu pentru ambele sexe. Naţiunile sunt, de asemenea, limitate la două echipe de dublu mixt.

Turneul olimpic de tenis se va desfăşura între 24 iulie şi 1 august, informează News.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.