Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

„Carantină personală” într-o regiune din Suedia. Recomandările autorităţilor pentru populaţie

„Carantină personală” într-o regiune din Suedia. Recomandările autorităţilor pentru populaţie

„Solicităm fiecăruia să se comporte ca şi cum ar fi într-un lockdown personal”, a declarat pentru Euronews Mikael Kohler, şeful autorităţii sanitare din regiunea suedeză Uppsala.

 

În ceea ce Kohler numeşte un pas „extraordinar”, oficialii le cer locuitorilor din Uppsala să aibă un contact apropiat doar „cu oamenii cu care locuiesc”.

 

„Dacă trebuie să se întâlnească cu alte persoane, toată lumea trebuie să-i bănuiască pe ceilalţi că ar putea fi infectaţi”, a spus el.

 

Înăsprirea măsurilor anti-COViD în Uppsala vine într-un moment în care Suedia trece printr-o fază de creştere a cazurilor de COVID-19, atribuită în mare măsură răspândirii variantei britanice de coronavirus.

 

Având în vedere că Uppsala a înregistrat 908 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, faţă de 772 de cazuri la nivel naţional, Kohler spune că noile recomandări sunt un pas necesar.

 

Regiunea găzduieşte două universităţi, Universitatea Uppsala şi Universitatea Suedeză de Ştiinţe Agricole, iar mulţi tineri călătoresc spre şi dinspre casele lor. Acest lucru este legat de creşterea numărului de cazuri de coronavirus în Uppsala, spune Kohler.

 

Expertul a amintit că, la începutul pandemiei, guvernul suedez a fost mai „pasiv” cu privire la restricţii decât ţările vecine. Ţara a înăsprit măsurile pentru limitarea pandemiei, după ce a fost lovită de un al doilea val în octombrie, impunând limite de vizitatori în magazine şi în locurile publice, iar pub-uri şi restaurantele au fost obligate să respecte o serie de reguli. Dar Suedia nu a aplicat niciodată o carantină similară cu cele impuse în ţări precum Franţa şi Marea Britanie.

 

Dr. Anders Tegnell, epidemiologul şef al Suediei, a spus la o conferinţă de presă că decizia regiunii Uppsala de a-şi consolida reglementările împotriva COVID-19 este de înţeles, având în vedere situaţia epidemiologică din zonă.

 

El a adăugat însă că, în opinia sa, nu e o mare diferenţă între recomandările din regiune şi mesajul general al autorităţilor din Suedia, care le cer oamenilor să practice distanţarea fizică şi să reducă cât mai mult socializarea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.