Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

Senatorii din Comisia Juridică s-au încuiat în sală de teamă să nu intre Diana Șoșoacă peste ei – Politic

Senatorii din Comisia Juridică s-au încuiat în sală de teamă să nu intre Diana Șoșoacă peste ei – Politic

Senatorii din comisia juridică s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe, de teamă să nu intre din nou peste ei senatoarea Diana Șoșoacă, relatează stirile protv.

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit miercuri discutând incidentele de săptămâna trecută, când președinta acestui for, liberala Iuliana Scântei, a dat-o afară Șoșoacă pentru că nu purta mască sanitară corespunzătoare, ci una din plastic ce îi acoperă doar gura. Decizia a dus la un întreg scandal, Diana Șoșoacă sunând la 112 pentru a acuza agresiuni din partea unui agent de pază.

Pentru ca episodul să nu se mai repete, senatorii s-au încuiat în sală și au decis să ceară clarificări din partea Agenției Naționale de Medicamente și Dispozitive Medicale și a unei structuri din cadrul MApN. Aceste instituții ar urma să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Șoșoacă, de la care a pornit tot scandalul, este conformă cu normele sanitare de protecție împotriva Covid-19.

Cât privește sancționarea lui Șoșoacă pentru scandalul declanșat, Iuliana Scântei preciza recent că regulamentul nu prevede, din păcate, sancțiuni prea severe.

Astfel, ea ar putea primi doar un avertisment scris ceea ce înseamnă că i se va interzice să ia cuvântul de la tribuna parlamentului, pentru o perioadă de trei luni. Decizia de sancționare este luată însă de Biroul Permanent al forului legislativ și poate fi invalidată prin vot al plenului.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.