Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

VIDEO Cum ocolește Cîțu răspunsul la întrebarea dacă va demisiona, la presiunea USR-PLUS / Varianta sa despre demiterea lui Voiculescu – Politic

VIDEO Cum ocolește Cîțu răspunsul la întrebarea dacă va demisiona, la presiunea USR-PLUS / Varianta sa despre demiterea lui Voiculescu – Politic

Premierul Florin Cîțu a refuzat sistematic să răspundă sau a ocolit răspunsurile la întrebările jurnaliștilor legate de o eventuală demisie a sa, cerută de USR-PLUS, a susținut că alianța de guvernare funcționează și s-a declarat “surprins de abordarea” USR-PLUS, care l-a acuzat că l-a demis pe Vlad Voiculescu fără să se consulte cu ei.

În briefingul de la finalul ședinței de joi a Guvernului, prima de la criza din coaliție, Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști despre o eventuală demisie, de ce nu s-a consultat cu USR-PLUS când a decis schimbarea lui Vlad Voiculescu sau dacă a vobit cu președintele Klaus Iohannis despre criza provocată de demiterea ministrului Sănătății.

Cîțu a evitat un răspuns clar sau pur și simplu a refuzat să răspundă, invocând că fiecare jurnalist îi poate adresa doar o întrebare.

Întrebat de ce a ales calea de a nu se consulta cu USR-PLUS privind demiterea lui Vlad Voiculescu, așa cum a acuzat USR-PLS, premierul s-a declarat “suprins de abordarea” partenerilor de coaliție.

  • “Mă surprinde puțin abordarea. În ședința de luni a Coaliției a fost foarte clar, din punctul meu de vedere – s-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste atribuții sunt de a evalua și de a propune, atunci când decide, revocarea unui ministru.
  • În acea ședință toți președinții de partid au fost de acord că acestea sunt atribuțiile premierului și nu vor contesta niciodată atribuțiile constituționale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, așa am plecat în acea zi”, a susținut Cîțu.

Ia în calcul demisia cerută de USR-PLUS? O altă întrebare fără un răspuns clar:

  • “Acum vin de la ședința de guver în care au fost aprobate acte foarte impo. Facem în continuare lucruri importante pentru români. Eu zic că avem de guvernat o situație dificilă și o campanie de vaccinare de succes”.

La remarca jurnalistului, că nu a răspuns, Cîțu a replicat: “Mulțumesc”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.