Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

​VIDEO Mercedes a prezentat EQS, prima sa limuzină complet electrică. Autonomia promisă este de până la 770 km – Auto

​VIDEO Mercedes a prezentat EQS, prima sa limuzină complet electrică. Autonomia promisă este de până la 770 km – Auto

​Mercedes – Benz a prezentat prima sa limuzină complet electrică, EQS, un model care va fi lansat în a doua parte a anului în Europa, va costa peste 100.000 de euro și are și o variantă în care autonomia promisă este de 770 km. Pe noua platformă germanii vor lansa și SUV-uri electrice. Noul model se vrea a fi un concurent pentru Tesla Motors. EQS este echivalentul electric al S Klasse și vafi produs în Germania. Printre opționale se numără și uriașul ecran tactil de 56 de inci.

”Cu o autonomie de pana la 770km (WLTP) si o putere de aproximativ 385kW, sistemul de propulsie EQS respecta toate cerintele unei limuzine progresiste din segmentul S-Class. Primele modele lansate vor fi


EQS 450+ cu 245 kW (consum electric combinat conform WLTP: 20,4-15,7 kWh/100 km; emisii CO2: 0 g/km)

EQS 580 4MATIC cu 385 kW (consum electric combinat conform WLTP 21,8-17,4 kWh/100 km; emisii CO2:0 g/km)”, spune compania.

Mașina are 5,2 metri lungime, iar viteza maximă este de 210 km/h, în timp ce accelerația de la 0, la 100 km/h se va face în 6,2 secunde pentru versiunea EQS 450+ și 4,3 secunde pentru EQS 580 4MATIC. Bateria este de 107.8 KWh. Încărcarea durează 10 ore la o priză simplă.

Ca opțional va fi și ceea ce germanii numesc Hyperscreen, un touchscreen uriaș curbat, cât bordul, format din trei secțiuni: una cu ceasurile de bord, una cu sistemul de infontainment+ setările de aer condiționat și o secțiune pentru pasagerul din față.

EQS este primul model care va folosi platforma dedicată EVA (Electric Vehicle Architecture) pe care va mai adăuga mai multe modele, începând cu o berlină numită EQE și un SUV denumit EQS.

Mercedes-Benz își propune să dezvolte o flotă de autoturisme cu o amprentă neutră de carbon în următorii 20 de ani. Începând cu 2030, compania estimează că mai mult de jumătate din autoturismele comercializate vor fi electrificate – atât autovehicule complet electrice, cât și hibride plug-in.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.