Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Sanatate

Bilanțul lui Vlad Voiculescu după 4 luni la Ministerul Sănătății: Am suplimentat numărul de paturi ATI până la 1.687. Am oprit în Guvern, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, și banii pentru presă – Sanatate

Bilanțul lui Vlad Voiculescu după 4 luni la Ministerul Sănătății: Am suplimentat numărul de paturi ATI până la 1.687. Am oprit în Guvern, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, și banii pentru presă – Sanatate

Vlad Voiculescu, demis acum două zile din funcția de ministru al Sănătății, a vorbit vineri dimineață, într-o conferință de presă, despre proiectele la care echipa sa a lucrat în minister, în cele mai puțin de 4 luni de mandat. Vlad Voiculescu spune că în mandatul său de ministru al Sănătății, numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID-19 a fost suplimentat până la 1.687. Ministrul demis mai spune că, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, a oprit în Guvern banii pentru presă: “Nu cred că era oportun să mai prelungim ceva ce s-a întâmplat anul trecut.”

De asemenea, în mandatul său de ministru al Sănătății s-au demarat proiecte pentru centre de arși, “am alocat bugete pentru dotarea clinicilor de arși, am asigurat resurse pentru testarea în școli și farmacii, am pregătit OUG pentru creșterea tarifului pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie”.

În plus, plafonul la norma de hrană din spitale a fost eliminat, “pentru ca pacienții să nu mai fie înfometați în spitale”.

“Vaccinul antigripal l-am făcut disponibil pentru toată lumea, am reintrodus lista de medicamente esențiale, săptămâna aceasta trebuia aprobată”, mai spune Vlad Voiculescu.

De asemenea, echipa sa a luat măsuri pentru ca medicamente precum Eutyrox – care lipsea de un an din România – să fie din nou disponibile.

Vlad Voiculescu a anunțat că va publica un raport detaliat al măsurilor și proiectelor la care s-a lucrat în Ministerul Sănătății în mandatul său, raport ce ar urma să fie public mai devreme de ziua de luni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.