Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Fostul adjunct al Direcţiei de Informaţii militare, acuzat că a sustras 180.000 de dolari, dă vina pe superiorul său. Ce a declarat în faţa procurorilor

Fostul adjunct al Direcţiei de Informaţii militare, acuzat că a sustras 180.000 de dolari, dă vina pe superiorul său. Ce a declarat în faţa procurorilor

„În momentul în care am fost adus la Direcţia de Contrainformaţii şi Securitate Militară (DCiSM) şi apoi la Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA), ambele conduse de gen. Marian Hăpău, am găsit acest mod de lucru legat de fondurile operative. Nu l-am creat eu”, a declarat Gherghe, scrie jurnalistul Silviu Sergiu pe blogul său. 

El a spus că din fondurile operative nu a fost sustrasă doar suma de 180.000 de dolari, pentru care a fost pus sub acuzare, ci, de-a lungul timpului, au fost şi alte sume de bani destul de consistente.

Gen. Gherghe a precizat că gen. Hăpău şi Ilieana Chiriţă, contabila DCiSM şi apoi DGIA, erau gestionarii direcţi ai acestor fonduri, fiind cheltuite sume importante de bani pe activităţi contrainformative fictive.

Gen. Gherghe a acuzat faptul că gen. Hăpău şi Ileana Chiriţă au minţit în momentul în care au precizat că şi-au făcut surse de informaţii, atât din cetăţeni români, cât şi din cetăţeni străini, atât în România, cât şi în străinătate, potrivit sursei citate. 

Recompense fictive

Aceste presupuse surse false de informaţii, le-a spus gen. Gherghe procurorilor militari, „primeau” recompense fictive în mod continuu. În context este important de precizat că doar apropiaţii gen. Hăpău, puţini la număr, aveau dreptul să gestioneze fondurile operative. 

În declaraţia dată procurorilor, gen. Gherghe a dat şi exemple de astfel de surse fictive de informaţii şi a explicat care era mecanismul sustragerii fondurilor operative. Existau şi surse de informaţii reale, care erau recompensate, însă sumele care erau trecute în evidenţele contabile erau mult mai mari decât cele primite în realitate, aceasta fiind o altă modalitate de sifonare a fondurilor operative.

Gen. Gherghe a spus că nu este adevărat ce a susţinut gen. Hăpău cum că subalternii săi au delapidat banii, pentru că nu putea verifica situaţia fondurilor operative decât o dată pe an. Gen. Gherghe le-a spus procurorilor că gen. Hăpău, în calitatea sa de şef DCiSM şi apoi DGIA, putea ordona o astfel de verificare oricând era necesar.

Marian Hăpău neagă acuzaţiile 

Gen. Marian Hăpău a negat acuzaţiile pe care i le-a adus gen. Gherghe. Săptămâna aceasta este aşteptată la audieri şi Ileana Chiriţă, fosta contabilă DCiSM/DGIA şi persoană de încredere a gen. Hăpău.

Ciucă, despre arestarea pentru delapidare a fostului adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii: „Toleranţă absolut zero”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.