Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Ce s-a întâmplat când Elon Musk a încercat să-și găsească primul job: „Prea timid să vorbească” / Ce a urmat apoi – Companii

Ce s-a întâmplat când Elon Musk a încercat să-și găsească primul job: „Prea timid să vorbească” / Ce a urmat apoi – Companii

Cunoscut astăzi pentru rolul său în fondarea Tesla și SpaceX, miliardarul sud-african Elon Musk nu a avut în plan dintotdeauna să devină un antreprenor, scrie Fox Business.

Potrivit unui utilizator de pe Twitter numit Pranay Pathole, Musk și-a depus inițial CV-ul la acum defuncta companie de Internet Netscape în 1995.

Pathole a afirmat că Musk „și-a trimis CV-ul, a încercat să stea la ei pe hol dar a fost prea timid să vorbească cu cineva”.

„Așa că și-a fondat propria companie de Internet (Zip2) fiindcă nu se putea angaja nicăieri”, a adăugat acesta.

Musk a confirmat povestea însă cu o clarificare: putea să se angajeze „doar că nu la o companie de Internet (nu erau multe pe atunci)”.

Miliardarul sud-african a condus Zip2 timp de 4 ani după care Compaq i-a cumpărat startupul pentru aproximativ 305 milioane de dolari în 1999.

După ce a vândut Zip2 Musk a cofondat PayPal, achiziționată la rândul ei de către eBay în iulie 2002 pentru 1,5 miliarde de dolari.

Musk a fondat apoi SpaceX în 2002 și a investit 6,3 milioane în startupul Tesla Motors doi ani mai târziu. Lucru mai puțin știut, Musk nu a fost unul dintre fondatorii originali ai producătorului de mașini electrice ci unul dintre principalii investitori în primele sale zile.

Acesta a devenit CEO al Tesla abia în 2008.

Pe lângă „aventura” nereușită a lui Musk la Netscape, Pathole a dezvăluit într-un tweet de săptămâna trecută că miliardarul sud-african a lucrat la o companie de jocuri video din Palo Alto.

„Numele acelei companii de jocuri video se numea Rocket Science”, a dezvăluit acesta, adăugând că „sorții îi place ironia”.

„Adevărat. Vremuri antice”, a răspuns Musk.

Astăzi Musk este depășit în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei doar de către CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Averea lui Musk era evaluată la 151 de miliarde de dolari la 5 martie, potrivit Bloomberg.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.