Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

”Regele chiulangiilor”. Un angajat dintr-un spital italian este acuzat că a lipsit o perioadă record de la muncă – International

”Regele chiulangiilor”. Un angajat dintr-un spital italian este acuzat că a lipsit o perioadă record de la muncă – International

Un angajat din sectorul public italian a fost supranumit de presa din Peninsulă ”Regele chiulangiilor” după ce a lipsit de la muncă o perioadă record de 15 ani, scrie Guardian.

Poliția spune că acesta, angajat într-un spital, a primit în această perioadă salarii lunare ce însumează 538.000 de oră, deși nu a mai mers la muncă la spitalul Pugliese Ciaccio din orașul calabrez Catanzaro din 2005.

Angajatul, acum în vârstă de 57 de ani, este acuzat de abuz în funcție, fals în înscrisuri și șantaj în formă agravată.

Șase manageri sunt investigați, fiind suspectați că l-au ajutat să chiulească, un fenomen des întâlnit în sectorul public italian. Poliția a ridicat documente salariale și de prezență, luând și declarații de colegii acestuia.

Chiulangiul este acuzat și că, în 2005, ar fi amenințat-o pe directoarea spitalului pentru ca aceasta să nu îi facă un raport disciplinar pe tema absenței de la muncă. Aceasta s-a pensionat ulterior, iar chiulul bărbatului a continuat pentru că prezența sa la muncă nu a fost verificată nici de următorul director, nici de departamentul de resurse umane, potrivit poliției.

În 2016, guvernul italian a înăsprit legislația împotriva celor care nu vin la muncă, după ce mai multe investigații ale poliției au dezvăluit cât de răspândit este absenteismul în sectorul public.

Printre cazurile care au revoltat publicul s-au numărat cel al primăriei din Sanremo, unde 35 de angajați păcăleau sistemul de pontaj sau cel al unui polițist de la rutieră care locuia în clădirea în care lucra și care a fost filmat pontând de intrare îmbrăcat doar în chiloți înainte să se ducă înapoi la culcare.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.