Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

„Am auzit la televizor tot felul de politicieni care anunță catastrofa, nu-i nicio catastrofă”. Iohannis spune că PNRR „va fi lucrat până va fi suficient de bun pentru a fi aprobat de Comisie” – Politic

„Am auzit la televizor tot felul de politicieni care anunță catastrofa, nu-i nicio catastrofă”. Iohannis spune că PNRR „va fi lucrat până va fi suficient de bun pentru a fi aprobat de Comisie” – Politic

​​Președintele Klaus Iohannis susține că Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR) va fi lucrat până va fi suficient de bun pentru a fi acceptat de Comisia Europeană și implementat de România. El a precizat că o primă formă a planului a fost discutată la Bruxelles unde s-au făcut observații, urmând a se opera corecturi la București.

„Termenul stabilit e orientativ, nu e ultimativ. Comisia începe să recomande țărilor să lucreze la planuri mai bune mai degrabă decât să le termine într-o anumită zi. Noi vom lucra pe PNRR până va fi suficient de bun pentru a fi aprobat de Comisie și implementat de România. Am auzit la tv tot felul de politicieni care anunță catastrofa, nu-i nicio catastrofă.Prima formă a fost discutată cu Comisia, fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și

planul va merge înainte. Va fi lucrat până e foarte bun și va fi implementat”, a declarat vineri Iohannis.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, că PNRR a fost respins și acest fapt este “un dezastru pentru România”.

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene îi contrazice pe social-demcorați și spune că PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial. “Este un fake news care circulă din păcate, că ar fi respins Comisia PNRR. PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial. Sunt discuţii, negocieri tehnice informale, va fi o trimitere oficială. După această trimitere oficială Comisia Europeană are două luni de evaluare, conform regulamentului, şi atunci se va vorbi de acceptare sau modificare sau respingere, Doamne fereşte, a planului României”, a spus Ghinea. Acesta a precizat că nu există conceptul de deadline pentru trimiterea variantei oficiale, dar este o dată recomandată, respectiv 30 aprilie.

Adevărul este undeva la mijloc. Guvernul a trimis de fapt un draft al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) așa cum a declarat și vicepremierul Dan Barna cu o zi în urmă.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.