Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

Astăzi și în vinerea dinaintea Paștelui magazinele se închid la ora 20.00, și nu la ora 18.00 / În Capitală, circulația permisă până la ora 21.00 – Esential

Astăzi și în vinerea dinaintea Paștelui magazinele se închid la ora 20.00, și nu la ora 18.00 / În Capitală, circulația permisă până la ora 21.00 – Esential

În Capitală și în localitățile cu rata de infectare de peste 4 la mia de locuitori magazinele se vor închide astăzi la ora 20.00, și nu la ora 18.00, iar la fel se va întâmpla și în vinerea dinaintea Paștelui, 30 aprilie. Conform hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, în aceste zile nu se va modifica însă și ora de la care se instituie carantina de noapte, adică ora 20.00. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a dat dispoziţie Poliţiei ca astăzi și în Vinerea mare să permită circulaţia persoanelor până la ora 21.00.

Conform hotărârii de guvern din 8 aprilie privind prelungirea stării de alertă în România, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie, magazinele și toți operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii vor putea funcționa până la ora 20.00, față de ora 18.00.

Reamintim că restricția privind programul magazinelor a fost impusă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în toate localitățile în care rata de infectare depășește 4. De asemenea, în aceste localități carantina de noapte se aplică de la ora 20.00, în zilele de joi, vineri și sâmbătă. În noaptea de Paște, restricțiile de circulație vor fi ridicate.

Conform hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, în vinerea dinaintea Floriilor și în cea dinaintea Paștelui, când magazinele rămân deshise până la ora 20.00, nu este prevăzută vreo modificare și pentru ora de la care se instituie carantina de noapte, adică ora 20.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a dat dispoziţie Poliţiei ca astăzi și în Vinerea mare să permită circulaţia persoanelor până la ora 21.00.

Potrivit prefectului, sâmbătă va avea loc o şedinţă online a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a prelungi măsurile luate în Bucureşti, care expiră în noaptea de 24 aprilie.

  • “Se menţin măsurile care sunt în vigoare, cu excepţia următoare: vinerea aceasta și vinerea următoare programul magazinelor şi în general al operatorilor economici va fi până la ora 20.00. De asemenea, de Înviere este permisă circulaţia pe toată durata nopții.
  • Această excepție va fi și pentru noaptea de Ramazan, la o săptămână după Paşte.
  • În rest, rămân valabile măsurile în vigoare acum.
  • Circulaţia în această vineri a rămas tot până la ora 20.00, dar am dat deja dispoziţie către Poliţie să permită circulaţia persoanelor fără niciun fel de probleme până la ora 21.00, pentru a se retrage acasă. Nu vor fi probleme”, a spus Alin Stoica vineri, pentru News.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.