Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Este sau nu campania de vaccinare anti COVID-19 în impas? Câți români sunt programați la vaccinare, câți se află pe lista de așteptare și câte locuri sunt disponibile? – Coronavirus

Este sau nu campania de vaccinare anti COVID-19 în impas? Câți români sunt programați la vaccinare, câți se află pe lista de așteptare și câte locuri sunt disponibile? – Coronavirus

A ajuns sau nu campania de vaccinare împotriva COVID-19 într-un moment de cotitură? Ce arată concret datele privind numărul românilor programați la vaccinare, al celor aflați pe lista de așteptare și numărul de locuri disponibile în platforma de programare? La o primă vedere, în platforma de programare, numărul total al locurilor disponibile pentru vaccinarea cu toate cele 3 tipuri de vaccinuri – 277.004 locuri disponibile vineri după-amiază – este mai mult decât dublu față de numărul celor înscriși pe lista de așteptare – 122.390 de persoane. Datele obținute de la STS la solicitarea HotNews.ro arată însă că, în afara acestora,
peste 1,5 milioane de români au, în acest moment, o programare activă pentru vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în cifre:

  • 1.523.876 de persoane au, în acest moment, o programare activă pentru vaccinare.


Locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

  • Locuri disponibile în centrele cu vaccin Pfizer – 173.783 de locuri
  • Locuri disponibile în centrele cu vaccin Moderna – 38.863 de locuri
  • Locuri disponibile în centrele cu vaccin AstraZeneca – 64.358 de locuri
  • Total: 277.004 locuri disponibile


Persoane înscrise pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

  • Persoane înscrise în centrele cu vaccin Pfizer – 114.923
  • Persoane înscrise în centrele cu vaccin Moderna – 5.754
  • Persoane înscrise în centrele cu vaccin AstraZeneca – 1.713
  • Total: 122.390 de persoane înscrise pe listele de așteptare

Valeriu Gheorghiță: Îmi doresc ca, dacă o persoană vrea să se vaccineze astăzi, să se poată vaccina astăzi

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, spunea marți, în ziua în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit în premieră numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare, că nu este de acord cu afirmația că avem o campanie de vaccinare în impas. “Nu îmi doresc să avem liste interminabile de așteptare. Îmi doresc ca, dacă o persoană dorește să se vaccineze astăzi, să se poată vaccina astăzi”, declara Valeriu Gheorghiță.

“Avem una dintre cele mai accesibile campanii de vaccinare din Europa, iar lista de așteptare nu este un element pe baza căruia să putem trage o concluzie”, a adăugat Valeriu Gheorhiță.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, “este evident că atunci când crește campania de vaccinare, lista de așteptare să se diminueze. Capacitatea de vaccinare a crescut de la 40.000 – 50.000 de persoane pe zi la 60 – 70 – 80.000 de persoane, astăzi am putea ajunge la 90.000.”

Numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit pentru prima dată marțea aceasta numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare, arătau datele din platformă, consultate de HotNews.ro.

Recordul negativ se înregistra la centrele de vaccinare cu vaccin AstraZeneca, unde doar puțin peste 2.000 de persoane erau pe lista de așteptare.

Modificare importantă: Românii care au cont în platforma de vaccinare pot programa alte 1.000 de persoane

Românii care au cont în platforma de vaccinare pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 alte 1.000 de persoane. Autoritățile au luat decizia de a desființa pragul de maximum 9 oameni ce puteau fi programați de o persoană în platformă, într-un moment în care numărul românilor care se înscriu pe lista de așteptare pentru vaccinare este în continuă scădere. Anunțul a fost făcut astăzi de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea.

“În doar câteva zile, după discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor de pacienți, am făcut modificările solicitate în platforma #RoVaccinare. Cei care și-au creat conturi pentru vaccinare, acum le pot folosi ca să-i ajute și pe alții. Aplicația vă permite să programați până la 1.000 de persoane. Până acum, numărul de beneficiari care puteau fi adăugați era limitat la 9 persoane”, a anunțat vineri Andrei Baciu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.