Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

Navalnîi va ieși din greva foamei treptat, în următoarele 24 de zile. Nu-și mai simte brațele și picioarele – International

Navalnîi va ieși din greva foamei treptat, în următoarele 24 de zile. Nu-și mai simte brațele și picioarele – International

Opozantul rus Alexei Navalnîi spune că va ieși din greva foamei treptat, medicii avertizând că va avea nevoie de 24 de zile pentru a reveni la normal, iar această perioadă va fi dificilă. El a mai spus că a început să nu-și mai simtă brațele și picioarele, precizând că își menține cererea de a fi consultat de medicii în care are încredere.

Într-un lung mesaj postat vineri pe Instagram, Navalnîi le-a mulțumit rușilor care au ieșit în stradă cerând eliberarea lui.

”Inima mea este plină de iubire și recunoștință pentru voi, dar nu vreau ca nimeni să aibă de suferit fizic. Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (…) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces și se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc. Încă o dată, acest mesaj este pentru voi, oameni buni din întreaga lume. Vă mulțumesc și nu vă voi dezamăgi!”, a scris el pe platforma socială.

Medicii apropiați opozantului rus Alexei Navalnîi, inclusiv medicul său personal, l-au îndemnat joi să pună capăt grevei foamei „imediat”, spunând că se tem de moartea sa sau de „daune considerabile” asupra sănătății sale dacă continuă, potrivit AFP. „În calitate de medici curanți, apelăm la Alexei Navalnîi și îi cerem să oprească imediat greva foamei pentru a-și păstra viața și sănătatea”, au indicat cei cinci medici semnatari într-o scrisoare.

Opozantul rus Alexei Navalnîi, încarcerat și în greva foamei timp de trei săptămâni, este „în pericol grav” și trebuie să poată fi evacuat în străinătate, au cerut miercuri patru experți în drepturile omului mandatați de ONU, potrivit AFP. „Îndemnăm autoritățile ruse să se asigure că domnul Navalnîi are acces la medicii săi și să-i permită să fie evacuat în străinătate pentru tratament medical urgent, așa cum au făcut în august 2020. Reafirmăm că guvernul rus este responsabil pentru viața și sănătatea domnului Navalnîi în timpul detenției sale “, scriau ei într-un comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.