Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Zborul SpaceX cu 4 astronauți la bord a debutat cu succes. Destinația este Stația Spațială Internațională – Spatiul

Zborul SpaceX cu 4 astronauți la bord a debutat cu succes. Destinația este Stația Spațială Internațională – Spatiul

Racheta companiei SpaceX a decolat cu succes, având patru astronauți la bord și fiind la al treilea astfel de zbor cu echipaj uman derulat către ISS de compania lui Elon Musk și NASA. Partea specială este că s-a folosit un propulsor și o capsulă deja utilizate anterior, ceea ce reprezintă o economie majoră de bani pentru NASA.

Capsula Crew Dragon a decolat înainte de ora 13.00 de la Kennedy Space Center al NASA, în Cape Canaveral, Florida. La bord sunt patru astronauți: Shane Kimbrough, Megan McArthur, Akihiko Hoshide și Thomas Pesquet.

Zborul către ISS, care orbitează la 400 km de Terra, va dura aproape 24 de ore. Este al treilea zbor cu echipaj uman trimis ca parte a acestui nou parteneriat NASA – SpaceX. Primul zbor a fost în mai 2020, cu doi astronauți la bord, iar al doilea a fost în noiembrie, cu un echipăaj de 4 oameni.

Cei patru vor sta șase luni pe Stația Spațială unde numărul de astronauți ajunge la 11.

Racheta Falcon și capsula Deagon care au pornit către ISS au mai zburat în trecut. Capsula denumită Endeavour a mai fost folosită în zborul istoric Demo-2 din mai anul trecut, în misiunea care a trimis pentru prima oară din 2011 astronauți americani de pe solul SUA, după nouă ani când lansările au depins de ruși. Propulsorul de acum a mai fost utilizat la lansarea din noiembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.