Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

A fost deschis primul centru de vaccinare drive thru din țară. Autoritățile din Deva, surprinse de numărul mare de solicitanți – Esential

A fost deschis primul centru de vaccinare drive thru din țară. Autoritățile din Deva, surprinse de numărul mare de solicitanți – Esential

Autoritățile locale au deschis sâmbătă dimineață primul centru de vaccinare drive thru din țară în parcarea unui mall din Deva, unde au fost organizate patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

”În această dimineață, la ora 10.00, a început la Deva acțiunea de vaccinare direct din mașină -„Drive Thru”. Centrul, primul de acest fel din țară, se află în parcarea Complexului Comercial Shopping City Deva și sunt organizate 4 fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer BioNTech”, anunță Prefectura Hunedoara pe pagina de Facebook.

Prefectul Călin Petru Marian s-a aflat în cursul dimineții la centrul de vaccinare pentru a urmări desfășurarea activității, împreună cu echipele instituțiilor implicate în organizare: DSP, Primăria Deva, Crucea Roșie, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratele de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență.

În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea complexului comercial, în zona amenajată în acest scop, potrivit sursei citate. Prefectul a precizat că numărul mare de solicitări a luat prin surprindere autoritățile care au fost nevoite să suplimenteze logistica.

Centrul de vaccinare direct din mașină are activitate zilnică, între orele 10.00 și 19.00. Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate, fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma națională. Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara sau pot fi obținute la centrul de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunța recent că primele centre de vaccinare antiCOVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.

El a spus că la aceste centre va fi folosit vaccinul Pfizer, iar persoanele care se vor vaccina acolo nu vor avea nevoie de programare. Astfel de centre vor fi la București sau la Deva, a spus Gheorghiță, care a explicat cum vor funcționa:

  • Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi.
  • Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.
  • În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie.
    Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.