Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

Cum va fi vremea de Florii. Tradiția spune că așa cum va fi de Florii, la fel va fi și de Paște – Esential

Cum va fi vremea de Florii. Tradiția spune că așa cum va fi de Florii, la fel va fi și de Paște – Esential

În Banat, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade. Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6- 10 grade. Spre finalul lunii probabilitatea de apariție a unor ploi locale și trecător descărcări electrice se menține ridicată, în special în zilele de 26 și 27 aprilie și spre începutul lunii mai. Vezi la ce temperaturi ne putem aștepta în celelalte zone ale țării.

CRIŞANA După 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade. Până în 26 aprilie media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

TRANSILVANIA Spre finalul săptămânii,este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5-7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză,sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai

MARAMUREŞ Spre finalul săptămânii (23 –25 aprilie),este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creștere treptată spre 20 de grade. Media temperaturilor minime va coborî în jurul datei de 25 aprilie la valori apropiate de limita de îngheț (1…2 grade). După această dată sunt prognozate minime în limite normale, în medie de 6…8grade. Probabilitatea pentru precipitații, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 și 28) și începutul lunii mai.

MOLDOVA Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8…10 grade.

DOBROGEA Pentru a doua decadă a lunii aprilie, valorile termice vor înregistra o medie de numai 12…13 grade.Spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14…15grade. În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 6 și 8grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate maxime în jurul a 18 grade și minime, în medie de 9…11 grade. Ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse

MUNTENIA Spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16grade. În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7grade. După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20…22 de grade și de 8…10 grade pentru temperaturile minime.

OLTENIA Este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade. Media valorilor minime de temperatură va oscila pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai între 8…10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de23 și 24 și după 27 aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.