Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Experții americani recomandă reluarea imunizării cu vaccinul antiCovid Johnson & Johnson – Coronavirus

Experții americani recomandă reluarea imunizării cu vaccinul antiCovid Johnson & Johnson – Coronavirus

O comisie consultativă a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a recomandat vineri reluarea imunizărilor cu vaccinul pentru Covid-19 al companiei Johnson and Johnson (J&J), afirmând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile, transmite CNBC citată de news.ro.

Recomandarea, care a fost adoptată cu 10 voturi pentru, 4 împotrivă şi o singură abţinere, de către Comsia consultativă a CDC pentru practicile de imunizare, va permite ca autorităţile de reglementare din SUA să ridice suspendarea temporară a utilizări vaccinului dezvoltat de J&J încă din acest weekend.

Vaccinul într-o singură doză este un instrument esenţial pentru a duce vaccinurile salvatoare de vieţi în locuri greu accesibile, care ar putea să nu aibă echipamente performante de refrigerare, cum ar fi regiunile tribale, cartierele mai sărace şi comunităţile rurale, precum şi pentru persoanele care nu ar putea să revină pentru o a doua doză, spun oficialii sanitari din SUA.

Comisia, un grup extern de experţi care acordă consultanţă CDC, a decis săptămâna trecută să amâne o decizie privind vaccinul, în timp ce oficialii au continuat să investigheze cazurile a şase femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, care au dezvoltat o tromboza cerebrală, în combinaţie cu trombocite scăzute în sânge, la aproximativ două săptămâni de la primirea vaccinului.

Pe 13 aprilie, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente şi CDC au cerut statelor să oprească temporar utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al J&J ”dintr-o precauţie excesivă”, în urma rapoartelor despre cheagurile de sânge rare. La câteva ore de la avertizare, mai mult de o duzină de state, precum şi unele farmacii naţionale au oprit vaccinările cu vaccinul J&J, unele înlocuindu-l fie cu vaccinul de la Pfizer, fie cu cel de la Moderna.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.