Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Florin Cîțu, despre expulzarea unui diplomat rus: Această decizie nu are legătură cu ce se întâmplă în Cehia sau în Europa – Radio – TV

Florin Cîțu, despre expulzarea unui diplomat rus: Această decizie nu are legătură cu ce se întâmplă în Cehia sau în Europa – Radio – TV

Premierul Românieii a reiterat luni seară, la TVR1, că mai multe măsuri pot fi relaxate sau regândite de la 1 iunie, în special pentru sectorul HoReCa, dar nu se pune problema renunțării la masca medicală. Premierul a evitat însă să spună concret de ce România vaccinează doar 80.000-90.000 de persoane pe zi, deși capacitatea este mult mai mare.

”Ținta noastră este de 10 milioane de doze făcute până în septembrie. Cum am primit mai multe vaccinuri, cum am deschis noi centre, nu vrem ca oamenii să stea pe liste sau la cozi. Sunt convins că firmele își vor vaccina angajații pentru că nimeni nu vrea să aibă un focat în firma lui pentru că înseamnă activitate blocată. Așa va fi și în cazul restaurantelor. Trebuie să luam presiunea de pe spitale. După 70% vaccinați vom putea vorbi și de scoaterea măștii”, spune Cîțu.

Premierula vorbit și despre decizia de a declara un diplomat rus persona non grata, susținând că această decizie nu are legătură cu ce s-a întâmplat în Cehia și în Europa.

Cîțu, despre PNRR:

  • Există un plan de reformă și un plan de investiții. Nimic nu este respins de Comisia Europeană ci negociem
  • Comisia insistă în zonă ecologică
  • Se negociază capitol cu capitol
  • Pe mine mă interesează un PNRR care să aducă toti banii în țară, cele 30 de miliarde de euro. Apoi, mă interesează ca banii să fie investiți în proiectele de care România are nevoie: autostrăzi, infrastructură etc.
  • Autostrada care va trece Carpații este esențială pentru noi
  • De asemenea, vrem să construim spitale noi
  • Planul trebuie să fie gata în câteva săptămâni. Săptămâna viitoare merg împreună cu dl Ghinea la Bruxelles pentru negocieri

Despre eliminare aautomată a contributiei la sindicate

  • vom veni cu o lege și aici care să aducă lucrurile mai aproape de legislatia europeana

Despre expulzarea unui diplomat rus. Vor mai urma astfel de măsuri?

  • Eu nu aș lega această decizie cu ce s-a întâmplat în Cehia sau în Europa. Nu are nicio legătură

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.