Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

Liberalii, nemulțumiți de Ghinea / Orban: A fost confruntat cu situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună – Politic

Liberalii, nemulțumiți de Ghinea / Orban: A fost confruntat cu situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună – Politic

Liberalii au luat în vizor încă un ministru USR-PLUS. Liderii PNL l-au criticat, luni, în ședința de partid pe ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care Ghinea a prezentat la Bruxelles draftul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De menționat este că draftul PNRR a fost prezentat și discutat de mai multe ori în ședințele de Guvern.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat că anumite proiecte trebuie pregătite mai bine și că ministrul „probabil a fost confruntat cu anumite situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună”.

“Noi nu putem ști exact care au fost toate discuțiile de acolo și modul în care domnul ministru Ghinea a încercat să susțină PNRR. Sigur că probabil a fost confruntat cu anumite situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună. Pe de altă parte, negocierile sunt în curs. Vom vedea în ce măsură putem asigura suportul tehnic. (…) Avem primele observații de la nivelul Comisiei Europene. Vom discuta chiar azi cu domnul președinte Klaus Iohannis. Evident trebuie să adaptăm PNRR și să îmbunătățim planul astfel încât să fie aprobat cât mai repede posibil”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în ședința BEX, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș s-a plâns despre faptul că Cristian Ghinea nu a știut să le explice oficialilor europeni datele care argumentau necesitatea folosirii banilor europeni pentru sistemul de irigații.

De asemenea, Ludovic Orban ar fi spus, potrivit surselor citate, că este nemulțumit de faptul că Ghinea nu s-a consultat cu miniștrii liberali înainte de a prezenta la Bruxelles draftul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Reamintim că draftul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) propus de România a ridicat o serie de obiecții din partea Comisiei Europene. Rezervele oficialilor europeni s-au referit la proiectele privind sistemul de irigații sau cel al energiei.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.