Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

VIDEO Robinson Crusoe al Italiei a fost forțat de autorități să își părăsească insula după 32 de ani în care a îngrijit-o – International

VIDEO Robinson Crusoe al Italiei a fost forțat de autorități să își părăsească insula după 32 de ani în care a îngrijit-o – International

Un bărbat cunoscut drept „Robinson Crusoe al Italiei” după ce a locuit singur pe o insulă din Marea Mediterană timp de mai bine de 30 de ani a anunțat că va ceda în sfârșit presiunilor autorităților și se va muta într-un apartament, relatează The Guardian.

Mauro Morandi, în vârstă de 81 de ani, a descoperit Budelli, o insulă din largul coastei Sardiniei cunoscută pentru plajele sale cu nisip roz, după ce i s-a stricat catamaranul în timp ce era în larg în drum spre Oceanul Pacific.

Ca o întorsătură ciudată a sorții, Morandi a descoperit că îngrijitorul insulei urma să se pensioneze așa că a abandonat călătoria pe care o planificase, și-a vândut barca și a preluat rolul.

Bărbatul, care locuiește pe insulă într-un adăpost construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a ajuns de atunci să cunoască fiecare piatră, copac și specie de animale de pe Budelli.

Însă acesta a anunțat că a decis să părăsească insula care i-a fost cămin timp de peste 30 de ani la sfârșitul lunii aprilie după ce a fost amenințat de mai multe ori cu evacuarea de către autoritățile din comuna La Maddalena responsabile de gestionarea parcurilor naturale.

Acestea au preluat gestionarea insulei Budelli în 2016 și au anunțat că vor să ia înapoi locuința lui Morandi și să transforme insula în ceea ce au descris că va fi un „hub pentru educația ecologică”.

„Am renunțat la luptă”, a afirmat Morandi, adăugând că „după 32 de ani [petrecuți] aici mă simt foarte trist să plec. Mi-au spus că trebuie să facă lucrări la casa mea și de data aceasta pare să fie pe bune”.

Autoritățile italiene au argumentat că Morandi a făcut modificări construcției fără autorizațiile necesare.

Bărbatul născut în orașul Modena din centrul Italiei a anunțat că se va muta într-un apartament mic din La Maddalena.

„Voi locui la marginea orașului principal așa că voi merge acolo pentru cumpărături și în restul timpului voi sta cu mine însumi”, a relatat Morandi. „Viața mea nu se va schimba atât de mult, încă voi vedea marea”, a mai spus acesta.

În ceea ce privește insula Budelli, acesta a declarat că „sper că altcineva o va putea proteja la fel de bine cum am făcut-o eu”.

Timp de trei decenii Morandi a păzit fără a întâmpina probleme insula, curățându-i potecile, păstrându-i plajele imaculate și oferind tururi cu privire la ecosistemul ei în timpul verii.

Însă rolul său a fost pentru prima dată amenințat când compania privată care deținea insula a intrat în faliment.

Planurile de a vinde insula unui om de afaceri neozeelandez care a promis că îl va păstra pe Morandi ca îngrijitor nu s-au concretizat din cauza unor proteste și a unei intervenții din partea guvernului italian iar în 2016 un judecător din Sardinia a hotărât ca Budelli să revină în proprietatea statului.

În ultimii ani mai multe petiții de a-l păstra pe Morandi ca îngrijitor al insulei au strâns mii de semnături. Fanii său și-au exprimat dezamăgirea și furia după ce acesta și-a anunțat duminică decizia pe Facebook.

„Nu există cuvinte…distrugerea paradisului va începe”, a scris Carmelia Mangano în timp ce o altă femeie a afirmat că „nu îmi pot imagina Budelli fără protecția lui Mauro…trebuie să reziști!”.

Salvatore Sechi în schimb i-a îndemnat pe locuitorii celorlalte insule ale arhipelagului să se „revolte împotriva acestei nedreptăți”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.