Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

Zeci de universități americane introduc vaccinarea anti-Covid obligatorie / Yale, Stanford, Cornell, pe lista care include cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din SUA – International

Zeci de universități americane introduc vaccinarea anti-Covid obligatorie / Yale, Stanford, Cornell, pe lista care include cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din SUA – International

Peste 30 de universități din Statele Unite au anunțat că nu le vor permite studenților să se întoarcă la cursuri dacă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, relatează Insider.

California State University și University of California se numără printre ultimele instituții de învățământ superior americane care au anunțat că vor introduce obligativitatea vaccinării pentru angajați și studenți.

Doar aceste două universități care operează 33 de campusuri au un total de peste un milion de angajați și studenți.

„Statul California a fost un lider în administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 și primirea vaccinului de către californieni a dus la o reducere semnificativă a transmiterii COVID-19 în statul nostru”, a afirmat într-un comunicat remis presei cancelarul California State University, Joseph Castro.

„Vom continua să încurajăm puternic toți membrii comunităților noastre universitare să primească un vaccin anti-COVID-19 de îndată ce le este disponibil”, a adăugat acesta.

Universitățile din California s-au alăturat unei liste în continuă extindere a instituțiilor de învățământ superior care vor introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie în 2021.

Printre acestea se numără unele dintre cele mai prestigioase universități americane precum Yale, Stanford, Georgetown, Emory și Universitatea George Washington, potrivit CNBC.

Universitățile Duke, Brown, Notre Dame, Syracuse, Cornell, Rutgers, DePaul și Ithaca College, printre altele, au făcut anunțuri similare.

Însă unele instituții de învățământ superior rămân indecise asupra implementării unei astfel de măsuri despre care oponenții săi afirmă că încalcă libertățile personale și religioase precum și dreptul de a lua o decizie majoră privind sănătatea personală.

Un sondaj recent realizat de Universitatea Monmouth a descoperit că aproximativ 20% din americanii adulți nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Susținătorii măsurii de vaccinare obligatorie în universități afirmă că revenirea la normalitate și înfrângerea pandemiei pot fi realizate doar prin vaccinarea în masă.

„Primirea unui vaccin pentru virusul care cauzează COVID-19 este un pas cheie pe care persoanele îl pot lua pentru a se proteja pe ele, pe prietenii și familia lor și comunitățile noastre din campusuri”, a declarat Michael Drake, președintele University of California.

Citește și:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.