Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

CEDO a decis contra României în cazul steagului Ținutului Secuiesc arborat de Laszlo Tokes – Esential

CEDO a decis contra României în cazul steagului Ținutului Secuiesc arborat de Laszlo Tokes – Esential

România a încălcat procedural articolul 10 (dreptul la liberă exprimare) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a decis CEDO, după o sesizare făcută de Laszlo Tokes în legătură cu arborarea steagului Ținutului Secuiesc.

Deciziile justiției românești ”au eșuat în a examina faptele în profunzime și nu au fost justificate îndeajuns”, a spus completul Curții Europene a Drepturilor Omului, decizia fiind luată cu majoritate, în condițiile în care judecătoarele Iulia Motoc (România) și Gabriele Kucsko-Stadlmayer (Austria) au avut o opinie separată.

”Curtea (CEDO) nu a fost de acord cu opinia reclamantului, că interferența cu dreptul său la liberă exprimare nu a avut nicio bază legală. Totuși, Curtea a concluzionat că instanțele naționale nu au examinat în amănunțime dovezile relevante și că motivarile deciziilor lor au fost insuficiente. Motivările oferite pentru sentințe au fost succinte și nu au conținut informații suficiente pentru a permite Curții să discearnă motivul interferenței. Curtea a decis că a existat o încălcare procedurală a Articolului 10 al Convenției”, se spune în comunicatul CEDO.

România trebuie să-i plătească lui Tokes cheltuieli de 2.112 euro.

Tokes s-a adresat CEDO după ce instanțele românești au decis împotriva lui după ce a arborat un steag secuiesc, în 2014, pe clădirea din Oradea unde își avea biroul. Tokes era, al acel moment, europarlamentar proaspăt ales pe listele partidului ungar Fidesz.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.