Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Administratie_locala

Consiliul General a abrogat prevederea care interzicea taximetriștilor să folosească aplicațiile pentru preluarea comenzilor – Administratie Locala

Consiliul General a abrogat prevederea care interzicea taximetriștilor să folosească aplicațiile pentru preluarea comenzilor – Administratie Locala

Consiliul General a abrogat marți prevederea care interzicea taximetriștilor să folosească aplicațiile pentru preluarea comenzilor, altele decât cele care aparțineau dispeceratelor sau companiilor de taxi. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că prevederea era contestată în instanță și se repară un abuz.

”Corectăm azi un abuz care s-a făcut în 2017, în decembrie 2017 s-a dat o hotărâre de Consiliu General prin care taximetriştilor li se interzicea să folosească aplicaţiile inteligente, acele softuri pe care le avem fiecare pe telefon pentru a comanda un taxi. Revocăm azi acea hotărâre. Ţin să vă spun că există litigii pe rol împotriva acestei hotărâri, există o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti prin care această hotărâre a Consiliului General a fost suspendată. Şi în litigiul de fond există şi un punct de vedere al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pe acest subiect şi mai bine stopăm azi această hotărâre decât să mergem în continuare în instanţă cu un litigiu în care evident nu avem nicio şansă”, a declarat primarul Nicușor Dan la începutul ședinței de Consiliu General.

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, și majoritatea PSD din Consiliul General, a modificat la finalul anului 2017 regulamentul de taximetrie din Bucuresti astfel incat pe teritoriul municipiului Bucuresti serviciile de dispecerat sa devina obligatorii pentru toate taxiurile, ceea ce scoate de pe piata aplicatiile online gen Star Taxi si Clever Taxi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.