Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

Iohannis, reacție critică la legile justiției propuse de Stelian Ion: Atribuțiile președintelui nu trebuie diminuate și, personal, nu sunt de acord cu această variantă – Politic

Iohannis, reacție critică la legile justiției propuse de Stelian Ion: Atribuțiile președintelui nu trebuie diminuate și, personal, nu sunt de acord cu această variantă – Politic

Legile justiției propuse de Stelian Ion nu au agitat apele doar în Coaliție. Nici președintele Klaus Iohannis nu este mulțumit de felul în care au fost puse pe agendă. Șeful statului spune că nu a existat dezbaterea necesară și nu este de acord nici cu o diminuare a atribuțiilor prezidențiale în cazul numirii șefilor de parchete.

Iohannis spune că avizul conform al CSM este opozabil doar ministrului Justiției, nu și șefului statului.

„Președintele nu stă în niciun fel de aviz conforn sau neconform. Dacă avizul CSM devine conform, atunci CSM va putea refuza propunerea ministrului, nu pe președinte”, a declarat Iohannis, marți, aceasta fiind prima sa reacție pe acest subiect.

Întrebat dacă atribuțiile președintelui rămân neschimbate și va putea numi un procuror indiferent de avizul de la CSM, Iohannis a spus că „aceste chestiuni sunt deocamdată în fază de proiect”.

„Evident că nu cred că atribuțiile trebuie diminuate și, în consecință, personal, nu sunt de acord cu această variantă, a insistat el.

Președintele a amintit că proiectul fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a fost în dezbatere publică cu adevărat, fapt ce nu s-a întâmplat cu actualul document.

„Proiectul elaborat de Stelian Ion nu a fost dezbătut în acest format și a fost trimis direct CSM, ceea ce nu a corespuns nici intenției Coaliției, nici spiritului legii, drept pentru care Coaliția a înființat o comisie în care se vor analiza aceste propuneri. E evident că în coaliție a existat o oarecare nemulțumire, lucru care între timp s-a corectat”, a mai spus el.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.