Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Administratie_locala

Primăria Capitalei a scos la licitație lucrările pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare / Ce spune Nicușor Dan – Administratie Locala

Primăria Capitalei a scos la licitație lucrările pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare / Ce spune Nicușor Dan – Administratie Locala

Primăria Capitalei a scos la licitație lucrările pentru reabilitarea a 40 de kilometri din rețeaua de termoficare, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie, a anunțat Nicușor Dan.

  • “După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei”, a scris pe Facebook, marți, primarul Capitalei.

El a precizat că lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie.

Nicușor Dan susține din nou că îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vor fi “ameliorate” problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde.

Primăria Capitalei a început în februarie lucrările de modernizare a rețelei de termoficare programate pentru 2021, cu un segment de 13 kilometri din Rahova. Acesta este unul dintre cele cinci tronsoane programate pentru 2021, care însumează 53 km, valoarea investiției fiind de 300 milioane lei, bani de la bugetul local. În paralel, după finalizarea licitațiilor, Primăria Capitalei va începe lucrările de modernizare și cu cei 300 milioane de euro, bani europeni, însă este puțin probabil ca șantierele să înceapă în 2021.

La finalul anului trecut, Nicușor Dan a semnat contractul de finanțare pentru 300 milioane euo, bani europeni, pentru modernizarea a peste 200 km de rețea primară, însă lucrările pot începe abia după atribuirea licitațiilor.

Edilul dădea asigurări că bucureștenii abonați la sistemul centralizat nu vor avea mult de suferit din cauza lucrărilor.

Nicușor Dan a prezentat atunci și o hartă, unde sunt marcate cu albastru lucrările ce vor fi executate cu fonduri ale primăriei și cu roșu cele cu fonduri europene. Acestea reprezintă și cele mai vulnerabile segmente din rețea, iar după înlocuire, calitatea serviciului se va îmbunătăți considerabil, spunea primarul.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.