Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Profitul net Alphabet (Google) s-a triplat aproape la 18 miliarde de dolari în primul trimestru – Companii

Profitul net Alphabet (Google) s-a triplat aproape la 18 miliarde de dolari în primul trimestru – Companii

Profitul net Alphabet (Google) s-a triplat la aproape la 18 miliarde de dolari în primul trimestru, anunță AFP. Prețul acțiunilor companiilor tech au crescut vertiginos după izbucnirea pandemiei de COVID-19, prețul acțiunilor Alphabet (compania-mamă a Google) crescând cu peste 80% în ultimele 12 luni.

Compania a realizat venituri brute de 46,43 de miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, în creștere de la 37,57 miliarde față de trimestrul 4 din 2019. Alphabet a pus creșterea pe seama folosirii mai răspândite a căutărilor pe Google și Youtube în perioada pandemiei.
Brin și Page controlează deciziile consiliului de administrație al Google, având împreună peste 50% din totalul de voturi exprimate prin prisma numărului de acțiuni deținute.

Page și Brin au început să lucreze la ideea unui motor de căutare în 1996 în perioada în care își făceau studiile doctorale la Universitatea Stanford. Alături de aceștia a fost inițial și un „al treilea fondator” neoficial care însă a renunțat la proiect înainte de fondarea Google care în timp a devenit cel mai folosit site web din lume.

Cei doi au fondat în 2015 compania Alphabet care să gestioneze atât activitățile Google cât și ale altor companii din grup precum DeepMind, firma de cercetări în domeniul inteligenței artificiale.

Brin a devenit președinte al noii companii și Page CEO. Cei doi au anunțat în 2019 că intenționează să se retragă de la conducerea Alphabet, numindu-l pe Sundar Pichai CEO.

Page și Brin și-au plătit un salariu de un dolar în perioada în care lucrau la Google.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.