Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Coronavirus

Proiect-pilot la Craiova: Între 10-17 mai, în toate centrele din municipiu se va face vaccinare 24/24 ore, fără programare – Coronavirus

Proiect-pilot la Craiova: Între 10-17 mai, în toate centrele din municipiu se va face vaccinare 24/24 ore, fără programare – Coronavirus

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în perioada 10-17 mai, va avea loc un proiect-pilot la Craiova, în cadrul căruia activitatea de vaccinare se va desfăşura, în toate centrele de vaccinare din municipiu, 24 de ore din 24, fără programarea pe platformă.

„Tot o particularitate a campaniei de vaccinare, se va desfăşura în perioada 10-17 mai, în Craiova, prin implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie. Va fi o Săptămână Altfel în care în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pe o perioadă de 24 de ore din 24, fără programare. Este, dacă vreţi, un proiect-pilot pe care ne dorim să îl evaluăm în cadrul municipiului Craiova tocmai pentru a trage concluziile pe baza cărora să putem să analizăm oportunitatea de a transforma şi de a extinde modalităţile de a accesa un centru de vaccinare prin prezentare directă”, a declarat Gheorghiţă marţi, într-o conferinţă de presă, citează News.ro.

El a precizat că autorităţile iau în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare.

“Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile unde există centre regionale de depozitare tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi implicit să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a menţionat că a discutat despre acest proiect cu ministrul Apărării.

„Este un proiect pe care l-am discutat chiar astăzi cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Ionel Ciucă, legat de implicarea spitalelor militare care sunt, de altfel, şi centre regionale de depozitare. Va fi analizată această oportunitate şi ne dorim asigurarea vaccinării fără programare, implicit şi a celorlalte centre de vaccinare din municipiile în care există centre regionale de depozitare şi sigur, rând pe rând, probabil că vom extinde progresiv această modalitate”, a declarat Gheorghiţă.

De asemenea, el a afirmat că este luată în calcul şi varianta de prezentare directă în centrele de vaccinare a persoanelor peste 60 de ani.

„Luăm în calcul prezentarea directă la centrele de vaccinare cel puţin pentru anumite grupe de vârstă, de pildă pentru persoanele peste 60 de ani, sau pe anumite intervale orare. Fiecare centru de vaccinare are un număr de locuri disponibile, acele locuri ne dorim să fie afişate pe o perioadă de trei zile şi să existe un număr de ordine şi persoanele să se prezinte în limita locurilor disponibile şi vor fi vaccinate. De ce? Pentru că una dintre concluziile principale pe care le-am tras după evenimentul de la Timişoara este legată de dorinţa oamenilor de a se prezenta la vaccinare însă fără să existe această programare prin intermediul platformei şi cred că în felul acesta vom reuşi să facem un sistem, poate, în viitor, mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma nu a fost suficient de accesibilă”, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.