Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Politic

Proiectul lui Dragnea privind întoarcerea rezervei de aur în țară a fost respins definitiv de Parlament – Politic

Proiectul lui Dragnea privind întoarcerea rezervei de aur în țară a fost respins definitiv de Parlament – Politic

Camera Deputaților a respins marți proiectul iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care BNR trebuie să aducă în ţară rezerva de aur. BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone. Proiectul de lege a fost respins definițiv, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, iar 131 în favoarea adoptării.

Votul a fost dat pe cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, lege care are ca obiect de reglementare depozitarea întregii rezerve de aur a României în ţară şi introducerea unui termen de maxim 20 de zile pentru ca BNR să prezinte Parlamentului şi Guvernului un raport privind situaţia rezervelor internaţionale şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o diminuare a rezervelor naţionale.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de foştii parlamentari Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, iar la data de 20 noiembrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea acesteia.

Proiectul de lege a fost respins definițiv, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra şi este administrată de Banca Naţională a României (BNR). Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanţie a credibilităţii ţării noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.