Connect with us

Hi, what are you looking for?

Breaking News

Răzvan Nicolescu și Niculae Havrileț au fost numiți membri în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom – Energie

Răzvan Nicolescu și Niculae Havrileț au fost numiți membri în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom – Energie

​Acționarii OMV Petrom au aprobat, marți, numirea lui Răzvan Nicolescu și lui Niculae Havrileț în funcția de membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei. Aceștia au fost propuși de statul român, prin Ministerul Energiei, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 28 aprilie 2021 până la data 28 aprilie 2025. În prezent, Răzvan Nicolescu este președintele Asociației pentru Energie Curată și luptă împotriva Schimbărilor Climatice, iar Niculae Havrileț este consilier al ministrului energiei.

Până de curând Răzvan Nicolescu a fost partener în cadrul Deloitte. A fost preşedintele Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) între 2014 şi 2016 şi ministru al Energiei în 2014, iar în perioada 2006 – 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie. În perioada 2009-2014 a fost director de reglementare şi afaceri publice în OMV Petrom.

Niculae Havrileț a fost până în urmă cu o lună, secretar de stat în Ministerul Economiei. În perioada iunie 2012 – octombrie 2017, a fost președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost și membru în Consiliul Autorităților de Reglementare din cadrul Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum și membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

Alături de cei doi vor mai face parte din Consiliul de Supraveghere: Marius Ștefan, Jochen Weise, Johann Pleininger, Elena Skvortsova, Daniel Turnheim, Wolfram Krenn și Jochen Weise.

Acționarii au mai aprobat pentru anul în curs:

– o remunerație anuală brută corespunzând unei remunerații nete de 20.000 Euro pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere;
– o remunerație brută per ședință, corespunzând unei remunerații nete de 4.000 Euro pentru fiecare membru al Comitetului de Audit;
– o remunerație brută per ședință, corespunzând unei remunerații nete de 2.000 Euro pentru fiecare membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.