Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/Esential

Vicepreședinta Comisiei Europene Margrethe Vestager, după discuţii cu ministrul Cristian Ghinea pe tema PNRR: „Discuţii constructive. Au fost făcute progrese. Mai avem de lucru” – Esential

Vicepreședinta Comisiei Europene Margrethe Vestager, după discuţii cu ministrul Cristian Ghinea pe tema PNRR: „Discuţii constructive. Au fost făcute progrese. Mai avem de lucru” – Esential

Margrethe Vestager, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a scris marți pe Twitter că a avut o întâlnire „constructivă” cu ministrul român al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ea asigurând că „au fost făcute progrese”.

„O întâlnire bună, constructivă cu ministrul român Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Au fost făcute progrese, încă nu am finalizat, mai avem de lucru” – a fost mesajul postat pe Twitter de comisarul european Margrethe Vestager, citează News.ro.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că se are în vedere depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în 31 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi negociat “mai repede sau mai puţin repede”, dar în final el va fi implementat.

“Este o procedură complicată, fiindcă niciodată până acum nu a existat o astfel de formă de finanţare şi de întocmire a unor planuri naţionale de revenire dintr-o criză gravă. În acest sens fiecare îşi pregăteşte un plan, Comisia împreună cu Parlamentul au anumite ambiţii legate de Europa verde, Europa digitală şi aceste chestiuni se negociază”, a declarat Iohannis.

El a spus că aceste negocieri cu Comisia “nu sunt simple deloc”, dar în final România va avea “un plan foarte bun”, care va fi finanţat şi pus în practică.

Întrebat despre eventualitatea în care planul ar fi respins, Iohannis a răspuns: “Nu există această variantă. Cu Comisia se va negocia până se va ajunge la forma care va fi implementată. Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu-i o jucărică politică. Acest plan naţional reflectă obiectivele Romîniei, Comisia are propriile pretenţii în ce priveşte obiectivele, procedurile, proiectele de investiţii, şi complicaţia care apare, prin durata foarte scurtă în care trebuie implementat. Însă nu există varianta ca acest plan naţionale să fie respins. El poate fi negociat repede sau mai puţin repede, în final el va exista şi va fi implementat. Este cert. Discuţiile cu respins sau nerespins sunt prostii”.

Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a declarat, marţi, că vicepremierul Dan Barna a eşuat în coordonarea ministerelor responsabilite de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar situaţia este critică. De aceea, PSD solicită un consens naţional cu privire la PNRR.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.