Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate/International

VIDEO Urgie biblică în Liban, armata a fost mobilizată după apariția unui fenomen „foarte rar” – International

VIDEO Urgie biblică în Liban, armata a fost mobilizată după apariția unui fenomen „foarte rar” – International

Elicoptere ale armatei au împrăştiat pe terenurile agricole din nord-estul Libanului substanţe împotriva lăcustelor pentru a-i ajuta pe fermieri să lupte contra acestor insecte care au invadat în roiuri teritoriul acestei ţări, relatează Reuters și Agerpres.

Ministerul Agriculturii, aflat în stare de alertă, a declarat luni că efective importante de lăcuste au fost distruse. Până în prezent nu au fost înregistrate pierderi considerabile în agricultură, însă există îngrijorarea că mai multe roiuri ar putea fi împinse de vânt spre sudul ţării, a declarat pentru Reuters ministrul interimar al Agriculturii, Abbas Mortada.

„Am reuşit în scurt timp să distrugem un număr uriaş, însă unele au scăpat şi există în continuare efective mari, mai ales în zona Hermel din Marjaheen”, a spus Mortada.

Lăcustele, care ameninţă recoltele, se adaugă unei lungi liste de provocări cu care se confruntă Libanul, ţară afectată de cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii.

Regiunea Baalbek-Hermel din nord-est se bazează în special pe creşterea animalelor, până în prezent având doar câteva plantaţii de cireşi afectate de lăcuste. Însă regiunile din sudul Libanului deţin mai multe terenuri agricole.

„Suntem pregătiţi pentru orice se poate întâmpla”, a declarat Mortada.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a indicat că evenimentul este neobişnuit pentru această zonă, o schimbare a direcţiei vântului împingând lăcustele din Arabia Saudită până în Iordania şi mai departe în Siria şi Liban.

„Este un eveniment foarte rar… locurile de reproducere sunt pe coasta Mării Roşii, coasta nordică a Arabiei Saudite, aşa că ele au fost împinse de vânt în Iordania şi Siria”, a spus Maurice Saade, reprezentatul FAO în Liban.

„Până în prezent (situaţia) este sub control şi în mod cert personal nu văd niciun motiv de panică”, a precizat el.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Business

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat.

World

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum.

Business

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione.

Politics

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae.