StireNoua.ro

Blocurile de lux din Gaziantep care s-au transformat în ruine – Oamenii știau de problemele clădirii, dar nimeni nu a făcut nimic

Blocurile de lux din Gaziantep care s-au transformat în ruine: oamenii ştiau de problemele clădirii, dar nimeni nu a făcut nimic

Blocurile de lux din oraşul turcesc Gaziantep au fost construite acum 10 ani cu promisiunea de a fi „cele mai bune clădiri din oraş”. Dar, la scurt timp după ce au fost finalizate, au început să apară problemele. În prezent, clădirile se află într-o stare avansată de degradare şi sunt neocupabile, iar proprietarii nu mai ştiu la cine să apeleze pentru ajutor.

Cei care locuiau în aceste blocuri luxoase au început să sesizeze probleme încă din primele luni după ce s-au mutat acolo. Nu existau suficiente staţii de transformare pentru curentul electric, iar disjunctorii erau mereu arşi. Apa era de proastă calitate, iar în unele momente nu exista deloc. În plus, blocurile nu erau izolate corespunzător, iar vara erau foarte calde, în timp ce iarna erau reci.

Proprietarii şi-au pus probleme cu privire la siguranţa clădirii, însă nu au primit niciodată un răspuns clar din partea constructorului sau a primăriei. În 2014, au fost declanşate controale la blocurile de lux şi au fost identificate mai multe probleme, însă acestea nu au fost remediate, iar condiţiile de locuit au continuat să se înrăutăţească.

În cele din urmă, proprietarii au fost forţaţi să părăsească clădirile în vara anului 2021, din cauza riscului de prăbuşire. La scurt timp după aceea, clădirile au fost izolate cu bariere de metal şi nimeni nu a mai putut să intre acolo. Acum, proprietarii se confruntă cu probleme legale şi nu ştiu cum să îşi recupereze banii.

Problema cu aceste blocuri nu este una izolată. În Turcia, există sute de clădiri construite în grabă, fără a se respecta regulile de construcţie, în special în zonele rurale sau în oraşele mai mici. Aceste clădiri sunt adesea construite de constructori fără experienţă şi fără permisele necesare, iar autorităţile locale nu reuşesc să le controleze.

În ultimii ani, au avut loc mai multe cutremure în Turcia, iar mulţi experţi atrag atenţia că aceste clădiri reprezintă un risc major pentru populaţie. În ciuda acestui fapt, puţine s-au făcut pentru a remedia situaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts