StireNoua.ro

Cardiologul Dan Tesloianu arestat pentru reutilizarea stimulatoarelor cardiace provenite din persoane decedate

Dan Tesloianu, medic cardiolog la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, se află într-o situație dificilă, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul stimulatoarelor cardiace. Potrivit procurorilor Parchetului General, medicul ar fi reciclat dispozitive medicale și le-ar fi implantat unor pacienți care nu aveau cu adevărat nevoie de intervenții.

În urma anchetei desfășurate, au mai fost urmăriți penal cinci medici, unul dintre ei primind interdicția de a-și exercita profesia pe următoarele 60 de zile. Procurorii spun că Tesloianu a creat o rețea în care diferiți medici îi furnizau stimulatoare cardiace „extrase din cadavre”, pe care el apoi le implanta, contra cost, pacienților. Prețul unui astfel de dispozitiv varia între 2.000- 3.000 de euro. De asemenea, medicul este acuzat de fabricarea de diagnostice false pentru a forța aceste proceduri medicale.

Tesloianu este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente și luare de mită. În plus, anchetatorii verifică și modul în care medicul și o altă persoană ar fi construit ilegal o cabană de vacanță într-o arie protejată din localitatea Movileni, județul Iași.

În lumina acestor acuzații grave, situația medicului cardiolog pare a fi una foarte delicată. Reutilizarea stimulatoarelor cardiace, așa cum este prezentată de procurori, este o practică ilegală și poate avea consecințe extrem de grave asupra pacienților care primesc aceste dispozitive. De asemenea, fabricarea de diagnostice false și forțarea unor proceduri medicale este un comportament inacceptabil în profesia medicală.

Este important ca astfel de practici ilegale să fie descoperite și sancționate pentru a se asigura siguranța pacienților și integritatea sistemului medical. În același timp, este important să se acorde o atenție deosebită respectării legilor și normelor în vigoare și să se urmărească cu strictețe astfel de încălcări ale legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts